Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’a Göre Kurumsal Yatırımcıların Yüzde 10’u Kripto Yatırımı Yapıyor

ABD’nin bankacılık devi JPMorgan Chase tarafından kurumsal yatırım şirketleri arasında yapılan ankete göre bu şirketlerin %10’u, aktif olarak kripto para ticareti yapıyor. Bu seferki anket, martın başında açıklanan anket sonuçları ile benzerlik gösteriyor.

Yaklaşık 1.500 kurumsal şirketten, toplamda 3.000 civarında yatırımcının katıldığı bir JPMorgan konferansında Bitcoin (BTC) gibi kripto paralar ile ilgili bir anket düzenlendi.

  • Ankete katılan kurumsal yatırım şirketlerinin %10’u, aktif olarak kripto para ticareti yapıyor.

  • Henüz kripto para piyasasına girmemiş şirketlerin %80’i, kripto para ticareti yapmak gibi bir planının olmadığını belirtti. Bu oran, mart ayındaki ankette %78 düzeyindeydi.


  • Kurumsal şirketlerin sadece %10’u kripto para ticareti yapsa da bu şirketlerde çalışan yatırımcılara kişisel yatırımları sorulduğunda, bunların %40’ının kripto para piyasasında aktif olduğu öğrenildi.


  • Yatırımcıların %81’i, kripto para regülasyonlarının sıkılaşmasını bekliyor.

Anket sorularından biri, Warren Buffett’ın Bitcoin açıklaması ile ilgiliydi. Buffett, geçmişte Bitcoin’i “fare zehri” olarak tanımlamıştı. JPMorgan anketine göre yatırımcıların üçte biri, Buffett’ın Bitcoin ile ilgili yaptığı bu yoruma “katıldığını” belirtti.

Katılımcıların %16’sı kripto para piyasasının “gelip geçici bir heves” olduğunu söylerken, %42’si kripto para piyasasının “kalıcı” olduğu yönünde fikir beyan etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!