Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Hafta Takip Edilesi 9 Altcoin (28 Haziran)

Kripto para piyasası, Bitcoin (BTC) fiyatının son 24 saat içerisinde %5’ten fazla yükselmesi ile birlikte yeni haftaya ‘yeşil’ görünümlü bir giriş yaptı. CoinGecko verilerine göre kripto para piyasasının toplam değeri, yeniden 1.5 trilyon dolara dayanmış durumda.

Piyasanın bundan bir hafta sonraki konumuna ilişkin herhangi bir yorum yapmak güç olsa da özellikle Ethereum, XRP, Uniswap, PancakeSwap, Theta Network, Chiliz, VeChain, Polygon, Filecoin ile ilgili hafta boyu yaşanması beklenen bazı gelişmeler, takip edilesi olabilir.

Ethereum (ETH)

  • Haftanın açılış fiyatı: 1.975 dolar

  • Bu haftaki haber: Ethereum geliştiricileri, Londra güncellemesini 30 Haziran’da Goerli adlı test ağında hayata geçirecekler.

  • Neden takip edilesi: Londra güncellemesi önce Ropsten ağında test edilmeye başladı. Alınan ilk sonuçlar büyük ölçüde olumlu olsa da “hash gücünün beklenenden daha az olması” gibi bazı ufak sorunlar ile karşılaşıldı. Ethereum geliştiricileri, Londra’yı Goerli ağında da aktif edince yapılan testlerin çeşitliliğini artırmaya başlayacaklar.

Ripple (XRP)

  • Haftanın açılış fiyatı: 0,641 dolar

  • Bu haftaki haber: ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonunun kurum içerisinde Bitcoin, Ethereum ve XRP ile ilgili hazırlanmış bazı resmi belgeleri 2 Temmuz’a dek Ripple’a sunması bekleniyor.

  • Neden takip edilesi: Ripple avukatları, 14 Haziran’da mahkemeye verdikleri belgede SEC’nin 6 Nisan’da alınmış mahkeme kararına rağmen Bitcoin, Ethereum ve XRP ile ilgili sahip olduğu resmi bazı belgeleri hala delil olarak sunmadığını belirtmişlerdi. Aynı belgeye göre SEC, teslim etmekle yükümlü dökümanları 2 Temmuz’a kadar sunmuş olacak. Ripple, bu belgeleri SEC’nin BTC, ETH ve XRP üçlüsünü yıllar içerisinde ne şekilde değerlendirdiğini ve XRP’nin neden menkul kıymet olarak görüldüğünü incelemek için kullanabilir.

Uniswap (UNI)

  • Haftanın açılış fiyatı: 17,06 dolar

  • Bu haftaki haber: Uniswap ağında ‘DeFi Eğitim Fonu’ adlı bir fonun kurulup kurulmayacağı ile ilgili bir oylama başlatılmıştı. Bunun salı sabahı sonlanması bekleniyor.

  • Neden takip edilesi: Fon eğer kurulursa buraya merkeziyetsiz finansa karşı hukuki açıdan tehdit oluşturan unsurlarla mücadeleye, DeFi dünyasına yasal açıklık kazandırmak için yapılan çalışmalara katkıda bulunmak için 1 milyon UNI hibe edilecek. Fonun komitesinde Larry Sukernik, Rebecca Rettig, Jake Chervinsky gibi isimlerin yer alması planlanıyor.

PancakeSwap (CAKE)

  • Haftanın açılış fiyatı: 12,81 dolar

  • Bu haftaki haber: PancakeSwap ekibi, piyango platformunun yeni halinin bu hafta içerisinde son kez test edileceğini ve platformun yine bu hafta içinde kullanıma açılmasının muhtemel olduğunu açıkladı.

  • Neden takip edilesi: PancakeSwap’in eski piyango sisteminde 50 bilet almak için yaklaşık 37 dolar işlem ücreti ödeniyordu. Piyango platformu yenilenince bu ücretin 14 dolara kadar düşürülmüş olması bekleniyor. Ayrıca kullanıcılar piyango biletindeki numaraları kendileri seçebilecekler.

THETA, Chiliz, VeChain, Polygon

  • Bu haftaki haber: Binance’in pazartesi günkü duyurusuna göre Liquid Swap’te artık Theta Network (THETA), Chiliz (CHZ), VeChain (VET) ve Polygon (MATIC) dörtlüsüne de yer verilecek. Bu dört altcoin için 14 yeni likidite havuzu açıldı.

  • Neden takip edilesi: Bir likidite havuzu olan Liquid Swap, farklı varlıkların yer aldığı havuzlardan oluşuyor. Bu havuzlarda kripto paralar ile itibari varlıklar arasında swap yapılabildiği gibi havuzlara likidite sağlayarak pasif şekilde gelir de elde edilebiliyor.

Güney Kore’de toplu delist günü

  • Bu haftaki haber: 18 Haziran tarihli haberimizde Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Upbit’in, toplamda 24 kripto parayı borsadan çıkaracağını belirtmiştik.

  • Neden takip edilesi: Upbit, bugünden itibaren bu listede yer alan altcoinlerin tradingini durdurmuş olacak: Komodo (KMD), ADX, LBR Y Credit (LBC), Ignis, D-Market (DMT), Einsteinium (EMC2), Twelve Ships (TSHP), Lambda (LAMB), Endor (EDR), Pixel (PXL), PICA, Red Coin (RDD), RINGX, Byte Token (VITE), ITAM, Syscoin (SYS), NXT, BFT Token (BFT), Nucleus Vision (NCASH), Fusion (FSN), Flian (PI), Ripio Credit Network (RCN), PRO, Aragon (ANT)

Filecoin (FIL)

  • Haftanın açılış fiyatı: 55,79 dolar

  • Bu haftaki haber: Filecoin geliştiricileri, HyperDrive adlı güncellemeyi 30 Haziran’da mainnet’te uygulamaya koymayı planlıyor.

  • Neden takip edilesi: HyperDrive güncellemesinin içinde FIP-0013, FIP-0008, FIP-0012, FIP-0011, FIP-0015 gibi paketler yer alıyor. Yapılacak değişiklikler yaklaşık 2 haftadır test ediliyor.

*Haftanın açılış fiyatı, CoinGecko’nun pazartesi günü saat 09:00 itibarıyla aktardığı veriye dayanmaktadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!