Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Musk ile Dorsey’nin Bitcoin’i Tartışacağı Doğrulandı

GÜNCELLEME (16:58): Etkinliğin gerçekleşeceği bilgisini onaylayan temsilci isim, bugün öğleden sonra yeni bir açıklama yaparak Musk ile Dorsey’nin görüşeceğinin tam olarak kesin olmadığı bilgisini verdi.


Tesla CEO’su Elon Musk ile Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin temmuz ayında gerçekleşecek The B Word etkinliğinde bir araya gelip Bitcoin hakkında görüşecekleri bilgisi, etkinliğin organizatörü tarafından doğrulandı.

Jack Dorsey, geçen hafta yaptığı paylaşımla Elon Musk’ı gelecek ay düzenlenecek etkinlikte Bitcoin hakkında konuşmaya çağırmış, Tesla CEO’su buna olumlu bir dönüş yapmıştı. The Block’un aktarımına göre The B Word’ü düzenleyen kuruluş, Tesla ve Twitter CEO’larının bu etkinlikte bir araya geleceği bilgisini teyit etti.

21 Temmuz tarihli etkinlik ARK Invest, Square ve Paradigm’ın katkıları ile gerçekleşecek. Etkinlikte ARK Invest CEO’su Cathie Wood, Blockstream CEO’su Adam Back, Brink’in direktörü John Newbery gibi isimler de konuşma yapacak.

Elon Musk ile Jack Dorsey arasındaki konuşmanın konu başlığı henüz açıklanmadı. Birkaç ay önce 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını duyuran Tesla’nın CEO’su Musk, Bitcoin madencilerini çevreye verdikleri zarar nedeniyle eleştirerek gündeme gelmişti.

Twitter’ın yanı sıra geçen yıldan beri farklı zamanlarda toplam 8.027 tane Bitcoin satın almış Square’in de CEO’luğunu yapan Jack Dorsey, Bitcoin’in “yenilenebilir enerji kullanımını teşvik ettiğini” düşünüyor. Bu ayın başında yapılan duyuruya göre Blockstream ile anlaşan Square, %100 yenilenebilir enerji ile çalışan bir Bitcoin madenciliği tesisinin kavram çalışması için 5 milyon dolar yatırım yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!