Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Ripple’ın Önerdiği 18 Haziran Kısıtlamasına Karşı Çıktı

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu; Ripple’a Bitcoin, Ethereum ve XRP ile ilgili teslim etmesi gereken delilleri en geç delil keşfi sürecinin sonuna dek teslim etmiş olacağını açıkladı. Ripple, bu delillerin son teslim tarihinin 18 Haziran olmasını talep etmişti.

SEC, cuma günü mahkemeye sunduğu belgede 6 Nisan tarihinden beri Bitcoin, Ethereum ve XRP ile ilgili on binlerce harici belgeyi gözden geçirdiğini ve Ripple’a 25.000 belge sunduğunu açıkladı.

Hakim Sarah Netburn; 6 Nisan’da SEC’nin belli başlı üçüncü partiler ile Bitcoin, Ethereum ve XRP hakkında yaptığı e-posta görüşmelerinin Ripple’a delil olarak sunulması yönünde karar aldı. 6 Mayıs’ta SEC’nin yine aynı konuda kurum içerisinde yaptığı bazı görüşmelerin de delil olarak sunulması kararlaştırıldı.

  • Ripple, SEC’nin duruşma öncesi süreci uzatabilmek için bu delillerin teslimini “ertelediğini” öne sürüyor. SEC, cuma günkü açıklamasında bu iddianın doğru olmadığını savundu.

  • SEC kurum içerisinde BTC, ETH ve XRP ile ilgili hazırlanmış on binlerce belgeyi gözden geçirme aşamasında olduğunu belirtti.


  • Ripple, gerekli delillerin 18 Haziran’a kadar teslim edilmiş olmasını istiyor.


  • SEC ilgili delilleri hazırlamak “zaman aldığı” için bu zaman kısıtlamasının reddedilmesini talep ediyor.


  • Gerekli belgelerin, delil keşfi süreci tamamlandığında teslim edilmiş olacağı belirtildi.

Duruşma öncesinde 2 Temmuz’a kadar delil toplanabilecek; 16 Ağustos’a kadar bilirkişi tanıklara başvurulabilecek. SEC, söz konusu sürecin uzatılması için bu ayın başında talepte bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!