Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, SEC’nin Delil Keşfini Uzatma Talebine İtiraz Etti

Ripple, ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından 2 Haziran tarihinde yapılmış delil keşfi sürecini uzatma talebine itiraz etti. Ripple avukatları, duruşma öncesi için belirlenmiş takvimi değiştirmek için ortada yeterli bir sebep olmadığını savundular.

SEC’nin talebine en geç çarşamba gününe kadar cevap vermiş olacaklarını belirten Ripple avukatları, yanıtlarını 8 Haziran’da mahkemeye sundular. Avukatlar, bu dava sürecinde “yaşanacak gecikmenin, Ripple’ın ABD’deki faaliyetlerine karşı varoluşsal bir tehdit oluşturacağını” belirttiler.

Amerikan hukukunda yer alan delil keşfi süreci; duruşma aşamasına geçilmeden önce yürütülür ve taraflara kendi aralarında belge vb. deliller toplama fırsatı tanır. SEC; normalde 2 Temmuz’da bitmesi gereken bu sürecin 31 Ağustos’a; bu delillerin bilirkişilerce son incelenme tarihinin ise 16 Ağustos’tan 15 Ekim’e uzatılmasını talep ediyor.

On binlerce evrak teslim edildi

Ripple avukatları, SEC’nin bu sürecin neden uzatılması gerektiğine dair geçerli bir sebep sunmadığını savunuyor. Delil keşfi sürecinde şu ana dek yaşanan gecikmelerin, SEC’nin kendi usulsüzlüklerinden kaynaklandığı belirtildi ve şu açıklama yapıldı:

“SEC, hem hukuki müdahale taleplerinde usulsüz tutumlar sergiliyor hem de mahkemenin almış olduğu kararlara uymuyorken, delil keşfetmek için daha çok zamana ihtiyaç duyduğunu öne süremez.”

Ripple; kendi adına SEC’ye şu ana dek 73.000’den fazla evrak yolladığını ve yollamaya devam edeceğini belirtti. SEC’nin, “Ripple’ın bazı evrakları hala teslim etmediği” yönündeki iddiasına; “Son zamanlarda talep edilmiş evrakların teslim tarihi dolmadı bile.” yanıtı verildi.

Her iki tarafa da yük bindireceği düşünülüyor

Hakim Sarah Netburn’e sunulan itirazda, delil keşfini uzatmanın her iki taraf için da fazladan yük oluşturacağı belirtildi. Ripple avukatları, eksik evrakların teslim edileceği söylemiyle, davanın mevcut takvimini değiştirmek için yeterli bir sebep olmadığını savunuyorlar.

Bunun ötesinde, duruşma öncesi süreci uzatmanın Ripple’ın aleyhine olacağı düşünülüyor. Ripple avukatları, “Bu davanın tamamlanmadığı her geçen gün, ABD’deki XRP piyasası donuk şekilde kalmaya ve Ripple’ın işleri adaletsiz şekilde aksamaya devam ediyor.” açıklamasında bulundular.

Çoğu ABD merkezli olmak üzere dünya genelindeki yaklaşık 20 borsa, SEC davası sebebiyle XRP işlemlerini ya tamamen durdurdu ya askıya aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!