Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan ve Mastercard’dan Ethereum Şirketine Yatırım

Ethereum odaklı yazılım şirketi ConsenSys; JPMorgan, Mastercard, UBS gibi yatırımcılardan toplamda 65 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Para, merkeziyetsiz finans ve Web3 alanlarında yapılan çalışmaları hızlandırmak için kullanılacak.

ConsenSys’in yatırım turuna katılanlar arasında Protocol Labs, Maker Foundation, Fenbushi, The LAO, Alameda Research ve daha farklı isimler de yer alıyor. Şirket, yatırımın bir kısmının Ethereum tabanlı DAI ve USDC ile yapıldığını açıkladı.

ConsenSys, yatırımcılar arasında bulunan JPMorgan’ın geliştirdiği Quorum adlı blockchain platformunu geçen yıl satın almıştı.

Merkeziyetsiz finans alanında çalışmaya devam

Infura, Quorum, Codefi, MetaMask, Truffle ve Diligence gibi ürünlerin geliştiricisi olan ConsenSys, kripto para dünyasında milyonlarca kullanıcıya sahip.

Şirket, aldığı 65 milyon dolarlık yatırımı DeFi ve Web3 projelerini fonlamak için kullanacak. ConsenSys, yakın zamanda MetaMask’e token swap özelliğini getirdi ve bununla 2 milyar dolarlık hacim elde etti.

Ethereum’un ve ConsenSys’in kurucusu Joseph Lubin, “merkezi ve merkeziyetsiz finans alanlarını birbirine eklemlemek” için çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!