Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan ve Microsoft Blockchain İçin İşbirliği Yapıyorlar

JPMorgan, Microsoft’un yardımıyla birlikte Quorum adlı Blockchain platformunda bazı değişiklikler yaptı ve platformdaki eksiklikleri giderdi.

Dünyanın en büyük finans şirketlerinden JPMorgan ile dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Microsoft, Quorum adlı Blockchain platformu için bir araya gelerek işbirliği yaptılar.

JPMorgan aslında bu platformla ilgili geçtiğimiz yıldan beri çeşitli projeler hazırlıyor. Londra’dan, Singapur’dan ve ABD’den çeşitli uzmanlar; Quorum’u aylardır Haskell tabanlı Constellation protokolden ayırıp Java tabanlı Tessera protokolüne geçirmeye çalışıyorlar. Bu değişiklikle birlikte Quorum’u kullanan kurumsal müşterilerin daha rahat etmeleri bekleniyor.

JPMorgan bu süreçte kurumsal şirketlerin Quorum’dan ne şekillerde faydalanabileceğini araştıracak ve bu alanda çalışmalar yapacak. Microsoft’un ise genel olarak ağır işleri devralacağı söyleniyor. JPMorgan yetkililerinden Oli Harris tarafından yapılan açıklamaya göre bu iki şirket ağdaki düğümlerle ilgili de bazı çalışmalar yürütecekler.

Çoklu bir bulut platformu olarak işlev görmesi beklenen Quorum gizli veya açık amaçlarla kullanılabiliyor. Harris, bu yeni platform hakkında şu yorumu yapıyor:

“Bir taraftan Ethereum’dan; diğer taraftan kurumsal şirketlerden, yani JPMorgan ile Microsoft işbirliğinden destek aldığımız için çok şanslıyız.”

Harris bunun yanı sıra gizli ve açık Blockchain platformlarının gelecekte ortak bir düzen içerisinde çalışabileceklerini ve böylece Blockchain platformlarının çok daha verimli bir şekilde kullanılabileceklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment