Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lihtenştayn Blockchain İçin Yeni Düzenlemeler Hazırladı

Lihtenştayn Hükümeti geçtiğimiz günlerde bir basın duyurusu yayınladı ve tokenlaştırma, dijital varlık şirketleri ve Blockchain teknolojisini kapsayan yeni düzenlemeler hazırladıığını açıkladı.

Küçük bir Avrupa ülkesi olarak görülen Lihtenştayn geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde kripto para ve Blockchain sektörleriyle ilgili çeşitli adımlar attı. Yerel kripto para şirketlerine genel olarak dostane bir tavırla yaklaşan yerel yetkililer bu davranışları sayesinde küresel kripto para sektörünün önemli bir parçası haline gelmeye başladılar.

Lihtenştayn Hükümeti son zamanlarda sergilediği bu ılımlı tavırları sürdürmeye niyetli gibi görünüyor. Bunu hükümetin yeni açıkladığı kripto para düzenlemelerinde görebiliyoruz. Yapılan açıklamalara göre 7 Mayıs tarihinde Token ve Dijita Varlık Hizmeti Sunma Yasası adıyla geçirilen bu yasanın başlıca amacı yatırımcıları korumak, para aklamayla mücadele etmek ve sektördeki belirsizlikleri gidermek.

Hükümetin hazırladığı bu yeni düzenlemelerde doğrudan Blockchain teknolojisine değil daha genel bir işlem sistemine atıfta bulunuluyor. Hükümetin bunu yapmasındaki amaç ise Blockchain’in yerini zamanla başka bir teknolojinin alması durumunda bu düzenlemelerin hala geçerli kalması.

Bu düzenlemelerin hazırlandığını duyuran hükümet yetkilisi, söz konusu yeni yasanın özellikle “finansal hizmet, lojistik, enerji sektörü, endüstri ve medya gibi alanlarda yeni iş imkanları” yaratacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment