Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Müşterileri Bankanın Uygulamasına ve Sitesine Erişemiyorlar

Dünya genelindeki bankacılık sektörünün en büyük isimlerinden biri olan JPMorgan‘ın İnternet ve mobil bankacılığı hizmetlerinde bazı kesintiler yaşanmaya başladı.

JPMorgan Chase geçtiğimiz günlerde JPM Coin adı altında yeni bir kripto para geliştireceğini ve kripto para sektörüne böyle bir giriş yapacağını açıkladı. Şirketin İnternet ve mobil bankacılık hizmetleri, bu açıklamaların ardından kesintiye uğramaya başladı.

Bankacılık devinin yaşadığı sorunun kaynağı veya ölçeği tam olarak bilinmiyor. Ancak sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılan gönderilere göre şirketin sosyal medya hesapları, İnternet sitesi ve mobil uygulamaları kesintiye uğramış durumda. Bankanın mobil uygulaması ve hatta ATM’leri, sabah saat 6’dan beri çalışmaz durumda.

JPMorgan’ın yaşadığı bu sorun ABD’nin taşra kesimlerinde değil, önde gelen şehirlerinde görülüyor. JPMorgan’ın şimdiden New York, Washington, Los Angeles gibi bazı yerlerdeki hizmetleri kesilmiş durumda.

ABD’deki vatandaşlar bu kesintiler sırasında JPMorgan’ın müşteri hizmetlerine dahi ulaşamadılar ve tüm bu kesintiler, sosyal medyada #Chasedown adlı yeni bir akımın başlamasına yol açtı. Bankanın yayınladığı resmi açıklama şu şekilde:

“Bazı müşterilerimizin mobil uygulamamıza ve İnternet sitemize erişme konusunda sorun yaşadıklarının farkındayız. Sorunu çözmeyi çalıştığımızı belirtmek isteriz. Beklediğiniz için teşekkürler.”

JPMorgan’ın geçtiğimiz günlerde kripto para duyuracağını açıkladıktan sonra böyle kesintiler yaşaması, bazı sosyal medya kullanıcılarının şirketi eleştirmelerine yol açtı. GabeShep adlı bir Twitter kullanıcısının gönderisi şu şekilde:

“JPMorgan Chase sabit koin üreteceğim diyor ama daha itibari para hizmetlerini bile kontrol edemiyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment