Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Uyardı: Bitcoin’in Üstündeki Baskı Gelecek Haftalarda Artabilir

Bankacılık devi JPMorgan’ın analistleri, Bitcoin fiyatının önümüzdeki haftalarda da baskı altında kalabileceğini düşünüyor.

JPMorgan analistlerine göre yatırımcıların Grayscale Bitcoin Trust’tan (GBTC) kâr satışı yapmaya devam etmesi halinde Bitcoin’in üstündeki baskı da devam edebilir.

Grayscale’in geçen hafta borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürdüğü GBTC’den bir haftada 1,5 milyar dolardan fazla değerde çıkış oldu. JPMorgan, geçen haftaki raporunda bu sayının 3 milyar dolara kadar çıkabileceğini tahmin etmişti.

JPMorgan analistleri, “Eğer önceki 3 milyar dolarlık tahminimiz doğru çıkarsa ve zaten 1,5 milyar doların çıktığı varsayılırsa bu, Bitcoin alanından GBTC’den yapılan satışlarla birlikte hala 1,5 milyar doların daha çıkabileceği anlamına gelir ve bu da önümüzdeki haftalarda Bitcoin fiyatı üstündeki baskıyı artırır.” dedi.

Geçtiğimiz yıl boyunca indirimli fiyatlardan GBTC hissesi satın alan yatırımcılar, bunun ETF’ye dönüşmesiyle birlikte kâr satışı yapmaya başladı. JPMorgan analistlerine göre GBTC’den çıkan kişiler, diğer Bitcoin ETF’lerine geçiş yapmaktansa piyasadan tamamen ayrılıyor.

Grayscale, BlackRock gibi fon yönetim ücretini %0,25 seviyesinde tutan diğer ihraççılara kıyasla %1,5’luk yönetim ücreti alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!