Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Uyardı: Libra Gibi Stablecoin’ler Çok Riskli!

Sosyal medya devi Facebook sadece dünyaca ünlü platformu ile değil aynı zamanda Haziran ayında duyurduğu stablecoin’i Libra ile de büyük bir tanınmaya ulaştı. Libra henüz piyasaya sürülmese de söz konusu kripto para biriminin white paper’ı bile dünyanın dört bir yanındaki regülatörleri harekete geçirmeye yetti.

JPMorgan tarafından 5 Eylül tarihinde yapılan bir analizde ise Libra gibi yeni tip stablecoin’lerin oldukça büyük sıkıntılara yol açabileceği belirtiliyor. JPMorgan analistleri inanılmaz bir hızla büyüyeceği tahmin edilen Libra’nın, diğer ödeme sistemlerinde olan kısa vadeli likiditeye sahip olmadığını ve ağın büyümesine yetişebilecek desteği sağlayamayacağını vurgulamaktalar.

Ağ Büyümesi, Ağ Kapasitesini Aşabilir

JPMorgan, müşterilerine yolladığı bildiride Libra gibi stablecoin tabanlı ödeme sistemlerinde beklenenin üzerinde bir büyüme elde edilebileceğini vurguladı. JPMorgan buna rağmen ağın bunları destekleyebilecek bir alt yapıya sahip olamayabileceğini ve bunun sistem kilidine yol açabileceğini de dile getirdi.

Ünlü finans kurumu son olarak da Facebook’un endeksli olduğu itibari para birimlerinin şimdiden negatif getiriye döndüğünü ve ileride bunların değer kaybetmesi ile Libra’nın da stabil bir fiyatta kalma konusunda zorluk yaşayabileceğini ifade etti. Libra’nın gerçekten piyasaya çıkıp çıkamayacağı ise bile hala merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment