Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Yükselmesinde Trump’ın Parmağı Mı Var?

Çin’in itibari para birimi ABD ile devam eden ticaret savaşları gibi faktörlerden dolayı düşmeye devam ettikçe, Çin vatandaşlarının fonlarını Bitcoin‘e aktardıklarına dair olan işaretler artış yaşamaya başladı.

Bloomberg’in aktardığı bir habere göre son 30 günlük piyasa analizi sonrası Yuan ve Bitcoin arasında özellike geçtiğimiz yedi gün içerisinde negatif bir ilişki ortaya çıktı. Bu da Yuan düştükçe Bitcoin’in arttığı, Bitcoin düştükçe ise diğerinin artışa geçtiği anlamına gelmekte.

Çin hükümeti daha önce kendi ulusal para birimlerinin değerini ABD doları karşısında 7 CNY seviyesinde tutmaya çalışsa da, geçtiğimiz ay bunun daha da değer kaybetmesine ve 10 CNY’ye kadar ulaşmasına izin verildi. Yuan cephesinde yaşanan bu düşüş o tarihlerde Bitcoin’in yükselişi ile aynı zamana denk geldi ve o zaman bu kadar dikkat çekmese de, artık birçok uzman Çin vatandaşlarının ellerindeki fonların değerini korumak için Bitcoin’e geçiş yaptıklarını iddia etmeye başladı.

Bunun yanı sıra Bitcoin ile Yuan arasındaki ilişki geçtiğimiz Nisan ile Mayıs aylarında da tansiyonun artması nedeniyle daha net görüntülenmişti.

Çin bütün bunları göz önüne alarak Facebook’un Libra’sına benzer bir kripto para birimi geliştirmeye başladı ve projenin yakında tamamlanması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment