Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook, Libra ”Savaşı” İçin Lobicilik Faaliyetlerine Hız Verdi!

Dünyanın en büyük sosyal medya firmalarından birisi olan Facebook geçtiğimiz yaz döneminde kendi kripto para birimi Libra’yı tanıtmış ve white paper’ını yayınladıktan sonra regülatörlerden inanılmaz bir tepki toplamıştı.

Regülatörlerin artan sert tutumundan sonra buna karşılık vermeyi amaçlayan Facebook, Coinbase’in eski politika yönetimi başkanı John Collins’in yanı sıra FS Vector isimli danışmanlık firmasını saflarına katmıştı. Görünüşe göre bu iki önemli transfer de yeterli olmadı ki Facebook iki lobiciyi daha maaş çekine dahil etti.

Hollier Associates Başkanı William Hollier’in yanı sıra The Williams Group’un Başkanı Michael Williams Facebook saflarına katılan iki yeni isim oldu. İkili aslında Temmuz ayından beri Facebook lehine çalışsa da firma ile kişiler arasındaki bağ yeni ortaya çıktı.

Hollier daha önce Idaho senatörü Mike Crapo ve Bankacılık Komitesi Senatosu Başkanı için görev almıştı. Williams ise bu alanda oldukça büyük bir isme ve tecrübeye sahip. Facebook’un bütün bu çabalarına rağmen Libra için onay alıp alamayacağı ise hala bilinmiyor. Bunun yanı sıra Çin de Facebook’un Libra’sına benzer bir kripto para birimi için çalışmalara başladı ve yetkililer yakın zamanda bunun piyasaya sürüleceğini vurgulamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment