Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: Yatırımcı Altını Bırakıp Bitcoin Alıyor Olabilir

ABD’nin en büyük bankası olan JPMorgan Chase tarafından yayınlanan rapora göre yatırımcılar altını bırakıp Bitcoin almaya başlıyor olabilirler. Son 7 gün içerisinde yüzde 10’dan fazla değerlenen Bitcoin (BTC), 6 Kasım günü 15 bin 800 dolara kadar çıktı ve 16 bin doları test etmeye başladı. Bitcoin alan yatırımcıların sayısının artması, bu testten olumlu sonuç alınmasını sağlayabilir.

En büyük kripto para firmalarından Grayscale Investments’ın genel müdürü Michael Sonnenshein, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak JPMorgan Chase analistlerinin Bitcoin ile ilgili yaptıkları bir analize dikkat çekti. Piyasalardaki genel yatırımcı trendini inceleyen analistler, normalde altına yatırım yapan insanların şimdi Bitcoin almaya başlamış olabileceğini öne sürüyor.

Grayscale neredeyse 500 bin BTC aldı

JPMorgan analistleri hazırladıkları raporda Grayscale’in Bitcoin tröstünün ne kadar büyümüş olduğuna vurgu yaptılar. Grayscale, bu tröste sadece geçen hafta içerisinde 15 bin 907 adet BTC ekledi. Şu anda içerisinde 481 bin 700’den fazla BTC barındıran bu tröst, yıl sonunda 500 bin Bitcoin sayısına ulaşabilir. Grayscale böyle bir durumda sirkülasyondaki toplam BTC miktarının yüzde 2.7’sini toplamış olur.

grayscale-aum-bitcoin-trust
Grayscale’in yönetimi altındaki varlıkların 7 Kasım verilerine göre durumu (Kaynak)

Grayscale’in Eylül 2013 tarihinde kurduğu Bitcoin Trust bu yıl şu ana kadar hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde büyümeye başladı. Şirket bu yılın başında Bitcoin Trust bünyesinde 1.9 milyar dolarlık Bitcoin’e sahipti. Bu sayı şu an itibarıyla 7.6 milyar dolara kadar çıkmış durumda. Bu; artık ya daha fazla sayıda kurumsal yatırımcının Bitcoin ile ilgilendiği ya da aynı sayıda kurumsal yatırımcının daha fazla miktarda Bitcoin almaya başladığı anlamına geliyor.

Altın yatırımcısı Bitcoin’e geçiş yapıyor

JPMorgan Chase analistleri, Grayscale’in bu yatırımcıları nereden çektiğini inceleyerek özel bir rapor hazırladılar. Yapılan araştırmalar sonucunda normalde altın piyasasında boy gösteren yatırımcıların bu piyasadan çıkıp kripto para piyasasına giriş yapıyor olabileceği sonucuna varıldı.

jpmorgan-altin-bitcoin-etf

Analistler ekim ayı genelinde altın bazlı borsa yatırım fonlarına giren toplam sermaye miktarı ile Grayscale Bitcoin Trust’a giren sermaye miktarını kıyasladılar. Bu kıyaslama, altın ETF’lerine giren paranın ciddi ölçüde azalmaya başladığını gösterdi. Analistler bu inceleme sonucunda şöyle bir sonuca vardılar:

“Bitcoin ve altın grafiği arasındaki bu ayrım; normalde altın ETF’lerine yatırım yapan yatırımcıların (aile ofisleri gibi), altına alternatif olarak Bitcoin’e yönelmeye başlamış olabileceği düşüncesini desteklemektedir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!