Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’a Göre Bitcoin Fiyatı Düşük Kaldı: İşte Olması Gereken Seviye!

ABD’li bankacılık devi JPMorgan’ın analistleri altın fiyatındaki artışa paralel olarak Bitcoin’in (BTC) 45 bin dolar seviyesine ulaşacağını öne sürdü.

JPMorgan analistleri tarafından yakın tarihte sunulan bir araştırma raporunda, Bitcoin için mevcut fiyatın %75 yukarısında bulunan 45 bin dolarlık fiyat hedefi verildi. Analistler, altın ile Bitcoin arasındaki korelasyonu göz önünde bulundurarak bu fiyat tahminini verirken güvenli limanlara olan yönelimin bu yükselişi destekleyeceğini belirtti. Öte yandan Ethereum’un (ETH) Bitcoin’e kıyasla en azından kısa vadede daha düşük bir performans sergileyeceği vurgulandı.

Analistler tarafından yatırımcılar için paylaşılan notta şu ifadelere yer verildi:

Altın fiyatının 2.000 doların üzerine çıkmasıyla merkez bankalarının dışında yatırım amacıyla tutulan altının değeri şu anda yaklaşık 3 trilyon dolar olarak değerlendirilmektedir. Bunun sonucunda, Bitcoin’in özel yatırımcıların risk sermayesi veya ayarlı terimlerde altınla eşitlendiği varsayımı altında, Bitcoin için 45.000 dolarlık bir fiyat ortaya çıkar.

Madencilik maliyeti 40 bin dolar olacak

JPMorgan analistleri, 45 bin dolarlık fiyat hedefine bir diğer gerekçe olarak önümüzdeki sene gerçekleşecek having (yarılanma) olayını gösterdi. Yarılanmayla birlikte zorluk seviyesinin 2 katına çıkacağına, bunun da 1 Bitcoin için üretim maliyetini yaklaşık 40 bin dolar seviyesine taşıyacağına yer verildi.

Bitcoin’in üretim maliyetinin ortalama piyasa koşullarında alt fiyat sınırı olarak başarılı şekilde çalıştığını vurgulayan analistler, açıklamalarını şu ifadelerle detaylandırdı:

Bunun nedeni, Bitcoin’in üretim maliyetinin tarihsel olarak etkili bir alt sınır olarak hareket etmiş olmasıdır. Gerçekten de, 2016’dan bu yana yarılanma döngüsüne baktığınızda, bu durumun Bitcoin’de bir yükseliş döngüsünü tetiklediğini görebilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!