Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’a göre Spot Bitcoin ETF’lerine 36 Milyar Dolar Akabilir Ama Nasıl?

JPMorgan’ın analizine göre spot Bitcoin ETF’lerinin yeni sermaye çekmektense sektördeki diğer ürünlerden pay kapması daha muhtemel.

JPMorgan ekibine göre spot Bitcoin ETF’lerine, sektördeki diğer yatırım araçlarından ve borsalardan çıkacak paralarla birlikte 36 milyar dolara varan miktarda para akabilir.

Buna vadeli Bitcoin ETF’lerinden gelebilecek 3 milyar dolar, Grayscale Bitcoin Trust’tan çıkabilecek 3-13 milyar dolar ve kripto borsası kullanıcılarının aktarabileceği 15-20 milyar dolar dahil edildi.

Analistler, spot Bitcoin ETF’leriyle birlikte kripto para piyasasına yeni sermaye gireceğine şüpheyle bakıyor.

JPMorgan’ın analizinde, “Bunun yerine, kripto alanına girecek yeni sermayenin yasal düzenlemelerin ve özellikle regülatörlerin, kripto ekosisteminin zaman içerisinde geleneksel finans sistemine ne kadar yaklaşmasına izin vereceklerinin bir sonucu olacağına inanıyoruz.” dendi.

Analistler, Grayscale Bitcoin Trust’a ETF’ye dönüşmeden önce yatırım yapmış spekülatif yatırımcıların kâr satışları sebebiyle fondan 3 milyar dolar çıkacağını, Grayscale’in şu anki %1,5’lik yönetim ücretini düşürmemesi halinde fazladan 5-10 milyar dolarlık daha düşüş olabileceğini söyledi.

BlackRock gibi diğer ihraççılar, işlem ücretlerini %0,25 gibi daha düşük seviyelerde tutuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!