Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Yorumladı: Spot Bitcoin ETF’leri Ne Kadar Etkili Olacak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, spot Bitcoin ETF’lerinin yatırım dünyasında büyük bir etki yaratacağını düşünmüyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin ETF’lerini onaylaması, kripto para sektörü için bir dönüm noktası oldu.

Moody’s DFDA Kıdemli Başkan Yardımcısı Vincent Gusdorf, “Çarşamba günkü duyurunun Bitcoin için önemsiz olacağını söylemiyoruz. Önemlidir ve kurumsal yatırımcıların bu piyasaya girmesi, kripto endüstrisi için dönüm noktası olacaktır.” dedi.

DFDA Başkan Yardımcısı Cristiano Ventricelli, “Bitcoin, yatırımcıların portföyünde kısmen küçük bir paya sahip ve ETF’lerion onaylanması, bu payın kesinlikle artması için bir sebep teşkil etmiyor.” yorumunu yaptı.

Uzmanlar, Bitcoin’in hala yüksek derecede volatil bir yatırım aracı olduğunu ve yatırım yaparken, bunun beraberinde gelen risklere karşı dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.

Ventricelli, spot ETF’lerin Bitcoin adına uzun vadede olumlu sonuçlar doğurabileceğini düşünüyor:

“Orta-uzun vadede bunu Bitcoin’in fiyat keşfini ve stabilitesini iyileştirecek, olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Ayrıca bazı kurumsal yatırımcıların da (portföylerinde) buna muhtemelen daha fazla ağırlık vermesini sağlayacaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!