Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’dan Ethereum Yorumu: SEC Bu Davayı Kaybeder!

Bankacılık devi JPMorgan, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Robinhood’a yaptığı uyarıyı değerlendirdi.

JPMorgan analistleri, SEC’nin Robinhood’u kripto para faaliyetleri konusunda uyarmasının, spot Ethereum ETF’si için yapılmış başvuruları etkilemeyeceğini düşünüyor.

JPMorgan ekibi tarafından hazırlanan raporda şu kısma yer verildi:

“Bizim görüşümüze göre Wells bildirimi, her ne kadar bu ay olmasa da spot Ethereum ETF’lerinin SEC tarafından nihayetinde onaylanmasına engel olmayacak. Buradaki işleyiş muhtemelen Bitcoin’e benzeyecek: vadeli işlemlere dayalı Ethereum ETF’leri zaten onaylandığı için SEC, eğer spot Ethereum ETF’lerini reddederse muhtemelen yasal bir zorlukla karşılacak ve nihayetinde kaybedecek.”

Mobil alım-satım uygulaması Robinhood, bu haftanın başında SEC’den bir Wells bildirimi aldığını açıklamıştı. Bu, SEC’nin Robinhood’a karşı yasal olarak harekete geçmeye hazırlandığı anlamına geliyor.

SEC, şimdiye dek Ethereum’un menkul kıymet statüsünde olup olmadığı ile ilgili net bir açıklama yapmadı. JPMorgan analistleri, bununla ilgili şunu yazdı:

“Robinhood’a gönderilen Wells bildiriminde bunun ima edildiğini düşünmüyoruz. Robinhood sadece Bitcoin ve Ethereum değil, daha farklı 13 token için de hizmet veriyor. Ethereum’un durumu muhtemelen nihayetinde mevzuat tarafından belirlenecek ve geçmişte de öne sürdüğümüz gibi Ethereum için bir ‘ara’ kategori dahi oluşturulabilir, ne emtia, ne menkul kıymet, ikisinin arasında bir şey.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!