Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’dan FED Açıklamalarının Analizi ve Fiyat Tahmini İçin Yapay Zeka Aracı

Yatırım bankacılığı devi JPMorgan, alım satım fırsatlarını yakalamak için ABD Merkez Bankası (FED) açıklamalarını analiz eden bir yapay zeka (AI) ürettiğini açıkladı.

Bloomberg’ün yakın tarihli haberine göre JPMorgan FED açıklamalarını analiz eden ChatGPT tabanlı bir yapay zeka modelini tanıttı. Bankacılık devi, yapay zeka modelinin alım-satım fırsatlarının keşfi için kullanılacağını dile getirdi.

Yapay zekanın önceki geçmiş 25 yılda gerçekleşen FED açıklamaları ile eğitildiği belirtildi. Modelin kullandığı dil modeli aracıyla ifadeleri analiz ederek açıklamaların kararlara etkisini tespit ettiği bildirildi. JPMorgan, yapay zekanın analiz sonrasında bir derecelendirme sistemi ile olası kararı değerlendirdiğini ifade etti.

Modelin açıklamalar arasında FED’in sıkılaştırıcı bir para politikasına gideceğini öngörmesi üzerine hisse senedi piyasaları gibi risk varlıkları piyasasındaki olası bir gerilemeyi tahmin edebileceği öne sürüldü.

Ayrıca geliştirilen modelin mevcut geçmiş çıktılarla oldukça uyumlu sonuçlar ürettiği de altı çizilen noktalar arasında yer aldı. JPMorgan ekonomistlerinden Joseph Lupton, ilk tanıtım hakkında ön başvuruların cesaret verici olduğunu dile getirdi.

Modelin 30’dan fazla merkez bankasını analiz etmesi için geliştirilmesinin planlandığı da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!