Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Girişimciden 1 Milyonluk Bitcoin Fiyat Tahmini Hakkında Yeni Açıklamalar

Ünlü girişimci Balaji Srinivasan, Bitcoin’in (BTC) 17 Haziran’a kadar 1 milyon dolara ulaşacağı iddiasının daha uzun sürebileceğini ve neden böyle düşündüğünü açıkladı.

Coinbase’in eski Baş Teknoloji Sorumlusu Balaji Srinivasan Teksas’ta düzenlenen Consensus 2023 konferansında yaptığı konuşmasında, 1 milyon dolarlık fiyat tahminine dair dikkat çeken ifadelerde bulundu. Srinivasan, bu tahminin önümüzdeki aylarda değil de daha geç gerçekleşme ihtimalinin olduğunu dile getirirken ortaya koyduğu 1 milyon dolarlık bahsinden vazgeçmediği söyledi.

Öte yandan ABD merkezli başlayan bankacılık krizinin hükümeti ve finansal otoriteleri trilyonlarca dolar para basmaya ittiğini işaret eden yatırımcı, bu durumun beraberinde doların çöküşünü getireceğini iddia etti. Srinivasan, doların çöküşüyle birlikte doğal olarak Bitcoin fiyatının da 1 milyon dolar bandına ulaşma ihtimalinin olduğuna inanıyor.

1 milyon dolarlık fiyatın gerçekleşmesi 900 gün ya da 90 ay sürebilir mi? Bu mümkün ancak %100 olasılık vermiyorum. Yanılıyor olabilirim ama hükümetin trilyonlar bastığını söylemek için bir milyonumu ortaya koyuyorum.

ABD ekonomisinde bir tür “Siyah Kuğu” olayı yaşanma olasılığıyla ilgili tahminlerini dile getiren Srinivasan, aylar içinde çok ciddi bir sorun yaşanma olasılığının %10, yıllar içinde yaşanma olasılığının %70, on yıllar içinde yaşanma olasılığının %19 ve bir yüzyıl ya da daha sorunsuz geçme ihtimalinin ise %1 olduğunu öne sürdü.

Milyarder yatırımcı söz konusu tahmini 17 Mart tarihinde yapmış ve Bitcoin’in 3 ay içerisinde yani 17 Haziran’a kadar 1 milyon dolara ulaşacağını iddia etmişti. ABD doları özelinde ciddi bir devalüasyonun yaklaştığını vurgulayan analist, bahsi kaybetmesi durumunda USDC ile 1 milyon dolarlık ödeme yapacağını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!