Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’ın Eski Yöneticilerinden Warden, Algorand’ın Yeni CEO’su Oldu

Staci Warden, bu görevi geride kalan son on sekiz ay boyunca üstlenen Sean Lee’nin yerini alarak Algorand Foundation’ın yeni CEO’su oldu.

Warden, Algorand protokolünü geliştiren Singapur merkezli Algorand Foundation’ın yönetim kuruluna geçtiğimiz yılın eylül ayında katılmıştı.

Lee’nin yerini alan isim, bu göreve gelmeden önce hem özel sektörde hem de kamu sektöründe görev aldı.

Sekiz yıl boyunca JPMorgan’da çalışan Warden, orada bankanın Asya, Avrupa ve Orta Doğu pazarlarındaki ilişkilerini yönetti. Warden, orada yöneticilik yapmadan önce ABD Hazine Bakanlığında ekonomist olarak görev aldı.

Warden bu görevlerden ayrıldıktan sonra 2013 yılından 2021 yılına kadar Milken Institute’te çalıştı ve kripto paralarla da bu aralıkta tanıştı.

Algorand Foundation’ın CEO’luğuna gelmesinin ardından, “Algorand ekosistemine daha çok likidite çekmeli; en iyi geliştiricileri, en akıllı girişimcileri bu ekosisteme getirmeliyiz.” diyen Warden, özellikle pazarlamaya ve kurumsal iletişime daha çok kaynak ayırmayı planlıyor.

Önümüzdeki birkaç ay içerisinde işlem hızını artırması beklenen bir güncelleme yaşayacak olan Algorand, Ethereum’a alternatif olarak kullanılan Layer-1 protokolleri arasında yer alıyor.

Algorand Foundation, bu ekosistemin büyümesine katkıda bulunmak adına geçen yılın eylülünde 300 milyon dolarlık bir fon oluşturduğunu duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!