Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’ın Kullanacağı Kripto Para Modeli, Başka Banka Tarafından ‘Zaten’ Kullanılmakta!

Kripto para piyasası 14 Şubat tarihinde gelen JPMorgan haberinin etkisini üzerinden tam olarak atamamışken, başka bir bankanın zaten böyle bir modeli kullandığı haberi gün yüzüne çıktı.

ABD’nin en büyük bankacılık kurumlarından birisi olan JPMorgan, dün yaptığı bir açıklamada ABD doları endeksli bir stabil koin piyasaya sürme planını sonunda açıkladı. Ancak Signature Bank isimli bir banka, bu yılın başlangıcından itibaren piyasaya ve kullanıma sürdüğü Signet isimli sistemine, şimdiden 100’den fazla müşteri katıldığını ve bu müşterilerin birbirlerine 7/24 milyonlarca dolar göndermek için bu sistemi ve kendi kripto paralarını kullandığını açıkladı.

Signature Bank CEO’su ve başkanı Joseph J. DePaolo konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

”Bazı günler gerçekleşen alım satımların milyonlarca dolarlık, bazı günlerde ise on milyonlarca dolarlık olduğunu söyleyebilirim ve bunun yanı sıra sahip olduğumuz müşteri sayısının da üç haneli rakamlara ulaştığını doğrulayabilirim.”

Signature, ABD içerisinde kripto para startup firmaları için hesap açma izni veren nadir bankalardan birisi ve diğer bankalar sırasıyla Metropolitan Bank ile San Diego içerisindeki Silvergate Bank olarak bilinmekte. Müşteriler sahip oldukları startup firması müşterilerinin, Signet hizmetine başvuran ilk kurumlar olduğunu ancak bunun yanı sıra kripto para tabanlı olmayan işletmelerin de hizmete ilgi duyduğunu açıkladı.

Ancak Signature Bank toplamda 45 milyon dolar varlığı ile, ABD içerisindeki en büyük banka konumundaki JPMorgan’ın sadece %2’si gibi bir büyüklüğe sahip. Bu sebeple sistemi ilk kullanan Signature Bank olsa da, JPM Coin isimli kripto para birimi kesinlikle çok daha büyük bir etkiye sahip olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment