Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun’a Kötü Haber: Steem’e Hard Fork Geliyor

Tron CEO’su Justin Sun bundan bir ay önce Steem’i satın aldı. Kendisinin bu hamlesi birçok Tron yatırımcısını sevindirse de Steem topluluğu bu durumu pek hoş karşılamadı.

Steem topluluğu ile Justin Sun arasında birkaç haftadır çeşitli tartışmalar dönüyordu. Steem kullanıcıları Sun’ı Steem ağını ele geçirmeye çalışmakla suçluyorlardı.

Alternatif Yol

Justin Sun ile yaşanan tartışmalar yüzünden artık Steem ağını kullanmak istemeyen bazı kullanıcılar yeni bir hard fork düzenleme kararı aldılar.

20 Mart TSİ 17:00’da düzenlenecek olan bu hard forkun sonucunda Hive adlı yeni bir platform açılacak. Güncel Steem kodunu kullanan Hive ekibi platform açıldığında Steem kullanıcılarına özel bir airdrop da düzenleyecek.

Merkezsiz bir platform kurma hayaliyle yola çıkan Hive ekibinde 30’dan fazla geliştirici bulunuyor. Hive ekibi başlangıç aşamasında Steem’in kodunu kullanıp daha sonra yeni özellikler geliştirmeye, yeni ürünler sunmaya başlayacak. Hive ekibi tarafından paylaşılan duyurudan bir kesit şu şekilde:

Steem’in temelinde yatan düşüncenin, merkeziyetsizliğin nihai emeli hep tekil otorite figürünü ortadan kaldırıp yola bir topluluk olarak devam etmek olmuştur. Projemizin gelişim sürecini hızlandırmak için yine kendi ekosistemimizdeki yetenekli isimlere güveniyoruz. Her daim daha merkeziyetsiz olma hedefimizden hiç caymadık ve Hive’a bu yüzden ihtiyaç var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment