Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun Kripto Para Piyasasının 10 Trilyon Dolar Piyasa Değerine Ulaşacağına İnanıyor

Her şey Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in Bloomberg ile yaptığı bir röportajda, kripto piyasası için artık alışkın olunan 1000 kat artışı görmediğini söylemesi ve bu açıklamanın Ethereum’un  ani çöküşüne sebep olmasıyla başladı.

“Eğer şu anda ortalama eğitimli bir kişiyle konuşursanız, muhtemelen onlar en az bir kez blockchain’i duymuşlardır.  Artık bu alanda başka bir 1000 kat büyüme fırsatı yok.”

Vitalik ifadesinin gerçekte söylemek istediğinden farklı olarak yanlış yorumlanmış olabileceğini gösteren bir tweet yayınladı,

“Açık olmak gerekirse, ben asla kripto ekosisteminde “büyüme için yer yok” demedim. 1000 kat fiyat artışına yer yok dedim. Bugünkü fiyattan 1000 kat daha fazla fiyat artışı, kriptoda 200 trilyon dolarlık artış ya da bugünün küresel varlığının % 70‘inin kriptoda olması anlamına geliyor.”

Daha sonra yeni bir tweet daha attı ve şunları belirtti:

”Benim aslında söylediğim şey, nüfusun zaten büyük bir kısmı kripto’yu çoktan duymuş olduğu için, bundan sonraki kripto büyümesi *derinden* gelmek zorunda (mesela gerçek kullanımdan) …”

Bu ifade elbette alanındaki kilit liderlerinin bu ifadeyle ilgili fikirlerini söylemesine yol açtığı kripto topluluğunda büyük bir dedikodu yarattı.

Vitalik’in görüşüne karşılık olarak, Binance CEO’su Zhao, takip eden açıklamayı hesaba katmadan

“Buna hala katılmıyorum. “Kripto kesinlikle 1000 kat ve daha fazla büyüyecek!” Diyeceğim.  Sadece Amerikan doları piyasa değerine ulaşmasıyla 1000 kata yakın olacak(bu sadece ciddi kısıtlı kullanım durumu olan bir para birimi) ve türev ürünleri piyasası çok daha büyüyecek.

Binance CEO’sunun yorumuna ek olarak Justin Sun Vitalik’e şöyle seslendi,

“Tüm dünya servetinin karadelik gibi kripto paralara dönüşeceğine ve gelecekte daha da büyüyeceğine inanıyorum. Kripto para birimi, @Apple ve @amazon’dan önce 10 trilyon USD‘lık piyasa değerine sahip olacak. Göreceğiz. Zaman gösterecek. #TRON #TRX $ TRX. ”

CNN ile yapılan röportajda Ethereum’un kurucu ortağı Joseph Lubin de meslektaşıyla aynı fikirde olmadığını şu ifadelerle belirtti,

“Uzayda çok fazla evrim olacak ve şu anda bir varlık olarak nitelendirilen her şey, gelecekte belli bir noktada bir kripto varlığı olarak temsil edilecek. Önümüzde çok fazla büyüme var. ”

Kripto piyasası, Ethereum’un yaşadığı  11 aylık düşüşle beraber son zamanlarda yüksek volatilite oranı yaşıyor.

2017 gibi Bitcoin’in 20.000 dolarla ilgili gördüğü ve ICO‘ların Milyarlarca Dolarının Yükselmesinin olduğu bir yılda, 2019 için ne beklememiz gerekiyordu? Çok daha iyi bir yıl mı yoksa en kötüsü mü?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment