Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun’dan Radikal Karar: Huobi Çalışanlarına Kripto Para ile Maaş Dayatması

Kripto para borsası Huobi’nin danışma kurulu üyesi Justin Sun’ın çalışanlara maaşlarını Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) ile ödemeyi teklif ettiği ve kabul etmeyen çalışanların işten çıkarılmasını söylediği iddia edildi.

Wu Blockchain’in 4 Ocak tarihli paylaşımına göre Huobi insan kaynakları, Justin Sun’ın çalışanlara maaşların USDT ve USDC olarak ödenmesini istediğini bildirdi. Bazı çalışanlar tarafından bu durum protesto edilirken kabul etmeyen çalışanların işten çıkarılabileceği söylentileri dolaşmaya başladı.

Geçtiğimiz ayın sonunda Huobi’nin tüm yıl sonu ikramiyelerini iptal edeceği ve 1200 kişilik işten çıkarma hedefini 600 ila 800 kişi arasına indireceği ayrıca kıdemli çalışanların da maaşında kesintiye gitmeye hazırlandığı iddiaları ortaya atılmıştı. Ancak Sun’ın iddialardan bir gün öncesinde Huobi’ye daha fazla kadın çalışan almayı planladıklarını duyurması nedeniyle iddialar kullanıcılar tarafından ciddiye alınmamıştı.

Öte yandan söylentiler sosyal medyada kullanıcılar tarafından yoğun bir eleştiri aldı. Henüz iddia statüsünü koruyan gelişme mobbing olarak nitelendirildi. Justin Sun’dan veya Huobi’den henüz konuya dair bir açıklama gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!