Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kahve Sektörüne IBM Blockchain Dokunuşu!

Kahve sektöründe yer alan bir grup firma, IBM’in geliştirdiği bir uygulama ile gelecek dönemde sektördeki ürün tedarik zincirlerini Blockchain ile takip etmek istiyor.

Farmer Connect adı verilen ve genel manada bu tarz ürün tedarik zincirleri için çözümler sunan firma, kahve sektörünün önde gelen isimleri Jacobs Douwe Egberts ve Smucker gibi firmalar ile iş birliği yaparak, bu platformların gelecek dönemde IBM’in Food Trust platformunu kullanacağını söyledi.

Yapılan basın açıklamasına göre, bundan sonraki dönemde Blockchain sektörünün de işin içine girmesi ile birlikte, kahvenin orijini ve üretim basamakları ile ilgili olarak bilgi edinmek de çok kolay bir hal alacak.

Şu aşamada uygulamanın ilk kısmı özel seçili birkaç kurum ile denenecek. Daha sonra ise tüm bu sürecin, sektörün genel manada beğenisine sunulacağı açıklandı. Bu genel kullanım için ise, 2020 yılının hedeflendiği ifade edildi.

Birçok büyük kahve firmasının da, Blockchain temelli bu sistem ile birlikte gelecek olan ekstra şeffaflıktan fayda görmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment