Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kamala Harris ve Gary Gensler İddiaları, Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkiler?

Kripto para topluluğu, Kamala Harris’in Kasım ayında ABD başkanı seçilirse mevcut SEC Başkanı Gary Gensler’i Hazine Bakanı olarak atayabileceği olasılığına güçlü tepkiler veriyor.

Bu hafta basında Kamala Harris’in Gary Gensler’i Hazine Bakanı olarak aday gösterebileceğine dair iddialar çıktı.

Kripto para topluluğundan tepki çekti

Gensler, kripto paralarla ilgili katı politikaları ile tanınıyor. Gensler yönetimi, Bitcoin ETF’lerini yıllarca geciktirdi, Ripple ve Coinbase gibi kripto para şirketlerine karşı yasal bir mücadele verdi.

Gensler yönetimindeki SEC’nin kripto para sektörü için belirsizliklere yol açtığı düşünülüyor. Gensler’in Hazine Bakanı olarak adının bile geçmeye başlaması, Bitcoin ve altcoin piyasalarında olumsuz bir hava yarattı.

Gensler’in Bitcoin fiyatına etkisi

Santiment verilerine göre sosyal medyada “Gensler” isminin dolaşması, Bitcoin fiyatının yerel tepe yaptığı dönemlerle korelasyon gösterdi.

Enlarged

Gensler’in Hazine Bakanı olması durumunda hükümetin daha fazla düzenleme yapma olasılığı, kripto para şirketlerinin faaliyetlerinin zorlaşacağı endişesini artırdı.

ABD’deki seçimlerin önemi

Ryan Adams gibi isimler, bu iddiaların doğruluğunu sorguladı. Yine de bu söylentilerin doğru olması, ABD’deki kripto para sektörü için büyük bir tehdit olabilir.

Bu tepkiler, ABD’deki başkanlık seçimlerinin önemini ortaya koyuyor. Kamala Harris’in kazanması ve Gensler’in atanması halinde daha sıkı bir düzenleyici politika izlenebilir ve bu, kripto para fiyatlarını aşağı çekebilir.

Öte yandan Donald Trump, başkan seçilmesi halinde daha az düzenleme yaparak kripto para fiyatlarında yukarı yönlü bir hareketliliğe yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!