Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Gözler Seçimlerde ve Fed’de: Short Squeeze Kaçınılmaz Olabilir

Bitcoin’deki birçok gösterge olumlu sinyal veriyor ve makroekonomik gelişmeler hızlanırsa traderlar, hızlı şekilde karar vermek zorunda kalabilir.

10x Research araştırma başkanı Markus Thielen, “Teknik göstergeler iyileşiyor ve bazı traderlar kısa pozisyonlar tutuyor, bu da bir short squeeze potansiyeli yaratıyor” dedi.

Thielen’in dikkatini çeken kilit göstergelerden biri, Bitcoin’in göreceli güç endeksinin (RSI) “dip yapması” oldu. RSI, Bitcoin’in fiyat hareketlerinin hızını ve değişimini ölçerek aşırı alım veya aşırı satım koşullarını belirliyor.

Short squeeze kaçınılmaz olabilir

Thielen’e göre 5 Ağustos’ta piyasa düşüşe geçtiği zaman Bitcoin’deki açık pozisyonların çoğalması, “daha fazla kısa pozisyon” alındığını gösteriyor ve negatif fonlama oranları da bunu destekliyor.

Bu sırada Bitcoin fiyatında yükseliş bekleyen yatırımcıların da sayısı artıyor. Toplamda call pozisyonları yüzde 66,33, put pozisyonları ise yüzde 33,67’lik hacme sahip.

Mister Crypto olarak tanınan kripto analisti, “Bitcoin’de büyük bir short squeeze, kaçınılmaz olacak” yorumunu yaptı.

Thielen, piyasanın “aşırı derecede kısa pozisyonlanmadığını” düşünse de, Kasım ayında gerçekleşecek ABD başkanlık seçimleri öncesinde Donald Trump’ın “daha iyi seçim ihtimalleri” nedeniyle kısa pozisyonların “kapatılmak zorunda kalabileceğini” ifade etti.

Ayrıca, piyasanın ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararını büyük bir merakla beklediğini ve böyle bir sinyalin borsada bir ralli başlatabileceğini, Bitcoin’in de muhtemelen bu ralliye katılacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!