Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt. Gox’un Bu İşlemi Yapacağı Biliniyordu: Bitcoin Dağıtmaya Devam Ediyor

İflas etmiş kripto para borsası Mt. Gox, Bitstamp borsasına yüklü miktarda Bitcoin (BTC) transfer etti.

Blockchain kayıtlarına göre Mt. Gox ile ilişkilendirilen bir adres, bugün öğlen saatlerinde Bitstamp borsasına 75 milyon dolar değerinde 1.265 BTC yatırdı.

İflas etmiş kripto para borsası Mt. Gox’un alacaklılarına yaptığı geri ödemeler, son aylarda Bitcoin piyasalarında büyük bir satış baskısı oluşturdu.

Mt. Gox’un iflas idaresi, 5 Temmuz’dan bu yana toplamda 6,81 milyar dolar değerinde 107.958 BTC’lik işlem yaptı. Bu kapsamda Bitstamp, SBI VC, Kraken, OKX ve Binance platformlarına 4,12 milyar dolarlık Bitcoin gönderildi.

Mt. Gox, ayrıca kime ait olduğu bilinmeyen iki adrese de 2,69 milyar dolarlık BTC yatırdı. Ancak bu adresler henüz bir işlem yapmadı. Uzmanlar, bunların geri ödeme amacıyla değil soğuk depolama amacıyla yapılmış olabileceğini düşünüyor.

Korkulduğu kadar etki etmeyebilir

Mt. Gox, bugün erken saatlerde iki farklı adrese de yaklaşık 784 milyon dolar değerinde BTC gönderdi. Uzmanlar, bu işlemlerin satış baskısı doğurmasını beklemiyor.

Galaxy Digital araştırma müdürü Alex Thorn, doğru bir tahminde bulunarak “Bu transferde hareket ettirilen 13.265 BTC’nin sadece 1.265’inin dağıtım için olduğunu, kalan 12.000 BTC’nin ise yeni bir soğuk cüzdana aktarıldığını düşünüyoruz. Bu nedenle, çok küçük bir etki” dedi.

Arkham verilerine göre Mt. Gox cüzdanında hala 34.164 BTC bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!