Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kamudan SEC’e Çağrı: Bitcoin ETF’sini Onaylamayın!

SEC’in VanEck/SolidX ETF’si hakkında başlattığı süreç hakkında yorumda bulunan yedi kişiden altı tanesi bu başvurunun reddedilmesi gerektiğini düşünüyor.

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) bundan bir süre önce VanEck/SolidX tarafından yapılan Bitcoin ETF’si (borsa yatırım fonu) başvurusunu değerlendirebilmek için insanlardan yorum toplamaya başlamıştı.

13 Şubat-12 Mart arasında yapılan yorumların büyük bir kısmı gösteriyor ki insanlar genel olarak SEC’in bu başvuruyu reddetmesini istiyorlar. Özellikle Sam Ahn gibi isimler tarafından verilen yanıtlar, Bitcoin ETF’sinin günümüz finans dünyasında herhangi bir rolünün olmadığını ve SEC’in bu başvuruyu kesinlikle reddetmesi gerektiğini gösteriyor.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu ile iletişime geçerek bu konu hakkında fikir beyan eden kişilerin büyük bir kısmı Bitcoin fiyatındaki dalgalanmaları ve kripto para manipülasyonlarını gerekçe göstererek bu başvurunun reddedilmesi gerektiğini savundular. The Block tarafından yapılan bir habere göre Sam Ahn tarafından verilen yanıttan bir kesit şu şekilde:

“Somut varlıkların asli değerleri genelde piyasa fiyatlarına göre belirlenir. Eğer SEC bu mantığı kullanıp para birimi tabanlı bir ETF’yi onaylarsa daha sonra Bitcoin için yapılan ETF başvurusunda da aynı mantığı kullanmak zorunda kalır. Bitcoin’in herhangi bir asli değeri yok ve SEC’in bir an önce asli değer kavramının ne olduğuna dair kesin bir tanımlama yapması gerekiyor.”

Sam Ahn’in yanı sıra D. Barnwell tarafından verilen yanıtta da buna benzer cümleler görmek mümkün. Barnwell’e göre Bitcoin henüz tam anlamıyla olgunlaşmış değil ve SEC’in bu aşamada Bitcoin’in bir finans ürünü olup olmayacağını anlamak için bir süre oturup beklemesi gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment