Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şikago Belediye Başkanı: Mali Krizlerle Karşılaşıldığında, Kripto Paraların Kabulü Kaçınılmazdır

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri her geçen gün daha popüler bir hal almaya devam ediyor. Forbes tarafından aktarılan bir habere göre, Şikago’nun Belediye Başkanı Rahm Emanuel geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda kripto para birimlerinin kabulünün kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Emanuel’in düşüncelerinin arkasında yatan ana neden ise Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine dengeli olmayan jeopolitik bir dünyada duyulan talebin her geçen gün artması. Emanuel özellikle şuan Venezuela içerisinde yaşanan kriz gibi durumların, eninde sonunda insanların hayatta kalmak için itibari paralardan kaçmalarına neden olacağını ifade etti.

18 Mart tarihinde yapılan bir Şehir Konseyi toplantısında önemli açıklamalara imza atan Rahm, kripto para birimlerinin kabulünün ve kullanımının kaçınılmaz olduğu konusunda hem fikir olduklarını ancak parasal normların bu denli değişmesi için çok ama çok uzun zaman geçebileceğini ve bu zaman dilimini kimsenin tahmin edemeyeceğini vurguladı.

Kripto paralar konusunda bir uzman olmadığını ifade eden belediye başkanı, ya Arjantin, ya da bundan on yıl sonra bile olsa eninde sonunda birinin veya birilerinin bu durumu çözeceğini ve kripto para birimlerinin işte o zaman gerçekten hayat bulacağını vurguladı.

Şikago özellikle içerisinde bulunan kripto para ve Bitcoin ATM’leri sayısıyla kesinlikle kripto para dünyası için önemli bir yer olduğunu defalarca kanıtladı. Böyle bir bölgenin belediye başkanı tarafından Bitcoin odaklı olumlu açıklamalar gelmesi, pek şaşırtıcı olmasa da kesinlikle olumlu bir durum.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment