Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Karşıtı Jamie Dimon: ABD Ekonomisi Esasen Fakir Karşıtıdır

Finans dünyasının önde gelen isimlerinden olan Jamie Dimon, ABD ekonomisinin bazı kesimleri güçlendirirken bazı kesimleri sistematik olarak güçsüzleştirdiğini ve daha fakir hale getirdiğini düşünüyor.

Günümüz finans sektörünün en büyük şirketlerinden biri olan JPMorgan Chase’in CEO’luğunu üstlenen Jamie Dimon geçtiğimiz günlerde CNN Money’ye özel bir konuşma verdi ve ABD ekonomisinin genel nüfusu ne şekilde etkilediğine dair bazı yorumlarda bulundu.

Kripto para sektöründeki yatırımcılar tarafından özellikle Bitcoin gibi koinler hakkında yaptığı olumsuz yorumlarla tanınan Dimon, kripto para gibi yeniliklere karşı olsa da yenilik kavramına genel olarak karşı değil gibi görünüyor. Öyle ki Dimon, ABD ekonomisinin bir an önce bazı değişikliklere gitmesi gerektiği görüşünde.

CNN’e konuşan Jamie Dimon, ABD ekonomisinin “esasen fakir karşıtı” bir sistem olduğunu, insanların kendi becerilerini geliştirmelerinin zor olduğunu belirtti. Dimon’ın açıklamalarına göre JPMorgan, vatandaşlara bu kişisel gelişim sürecinde yardımcı olabilmek için 350 milyon dolarlık yeni bir program geliştirmeyi planlıyor.

JPMorgan bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl içerisinde şirket çalışanlarıyla ilgili oldukça ilgi çekici bir karar almıştı. Şirket, pek çok çalışma pozisyonunda üniversite mezunu olma koşulunu ortadan kaldırdı. Günümüzde üniversite diploması olmadığı halde JPMorgan’a başvuruda bulunan ve işe girebilen pek çok insan bulunuyor. JPMorgan, üniversite eğitimi almayan kişilerin de şirket tarafından eğitilebileceklerini ve işlerinde uzmanlaşabileceklerini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment