Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Innisfil’deki Emlak Vergileri Bitcoin ile Ödenebilecek

Kanada’daki bir şehrin yerel yetkilileri, vatandaşların emlak vergilerini Bitcoin gibi kripto paralar aracılığıyla ödeyebilecekleri yeni bir program başlatmayı düşünüyor.

Ontario bölgesindeki Innisfil kentindeki vatandaşlar bundan kısa bir süre önce vergilerini Bitcoin ile ödemeye başlayabilirler. Innisfil Meclisi, ilgili programla ilgili hazırlanan sunumu 27 Mart itibariyle kabul etti.

Innisfil’deki yetkililer bu programı başlatabilmek için Coinberry Pay adlı bir kripto para şirketiyle işbirliği yapmaya başladılar. Bu şirket Bitcoin gibi kripto paralar üzerinden yapılan ödemeleri önce Kanada Doları’na dönüştürüyor, daha sonra da kente aktarıyor.

Şu ana dek yapılan açıklamalara göre bu programın hayata geçirilmesi için herhangi bir engel yokmuş gibi görünüyor. Yerel kripto para kullanıcıları başlangıç aşamasında yalnızca Bitcoin ile ödeme yapabilecekler. İlgili sistemin zaman içerisinde Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash ve XRP gibi koinleri de desteklemesi bekleniyor.

Innisfil Valisi Lynn Dollin, konu hakkında bir röportaj vererek bölge halkının bu gibi yenilikçi projeleri her daim desteklediğini vurguladı.

Kanada’nın güneyine, ABD’nin Ohio eyaletine baktığımızda da buna benzer bir adım atıldığını görüyoruz. Ohio’daki yetkililer bir süre önce yerel şirketlerin kripto para ile vergi ödemelerine imkan tanımaya başladılar. Bu program, şirketlerin vergi ödemelerini kolaylaştırıyor ancak şu ana dek yalnızca iki şirket bu programı kullanmış gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment