Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da Kahve Üretimi Blockchain ile Takip Edilecek

Hindistan Kahve Kurulu, kahve üreticileriyle kahve pazarı arasında bir bağ oluşturabilmek için Blockchain tabanlı bir e-pazar oluşturdu.

Hindistan Ticaret ve Endüstri Bakanlığı (MCI) bundan birkaç ay önce bir duyuru yayınladı ve Blockchain tabanlı yeni bir programın başlatıldığını açıkladı. Bakanlık tarafından doğrudan desteklenen ve yerel kahve üretimini artırmak için çalışan Kahve Kurulu, üreticilerle alıcılar arasında doğrudan bir bağ kurabilmek için Blockchain’den faydalanmak istiyor.

Bu platformun başlangıç aşamasında bir aplikasyon olarak kullanıma sunulması bekleniyor. Şu ana dek yapılan açıklamalara göre bu platform, kahvenin “çekirdekten kahveye” kadarki yolculuğunu takip etmeye yarayacak.

Hindistan’daki Business Line gibi yerel kaynaklara göre Kahve Kurulu bu yeni platformu önümüzdeki birkaç ay boyunca yalnızca limitli sayıda çiftçiyle denemek istiyor. Söz konusu platform, test süreçlerinin başarıyla tamamlanması durumunda Hindistan genelinde kullanılmaya başlayabilir.

Blockchain teknolojisi günümüzde finans, sağlık, eğitim gibi çeşitli alanlarda kullanılıyor. Bu teknolojinin özellikle son zamanlarda tarım ve tedarik zinciri yönetimi gibi alanlarda da kullanılmaya başladığını gördük.

Bundan kısa bir süre önce ABD‘deki Ulusal Domuz Kurulu da Hindistan’dakine benzer bir program başlatmış, domuzları takip edebilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmaya başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment