Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’da Yeni Taslak: Kripto Paralar Açığa Satılamasınlar!

Kanada Yatırım Sanayi Düzenleme Örgütü (IIROC) ve Kanada Menkul Kıymet Yöneticileri, kripto para borsalarıyla ilgili yeni bir taslak hazırladılar. Bu iki kuruluş, bu borsalardaki açığa satış ve marjin ticareti gibi özelliklerin kaldırılmasını öneriyorlar.

Kanada’daki düzenleyiciler son birkaç aydır yerel kripto para sektöründe yaşanan gelişmeleri takip ediyor, bu gelişmeler hakkında bazı raporlar hazırlıyorlar. Kanada Yatırım Sanayi Düzenleme Örgütü ve Kanada Menkul Kıymet Yöneticileri, birkaç ay boyunca yaptıkları araştırmalar sonucunda sektörle ilgili yeni bir düzenleme taslağı hazırladılar.

Bu iki kuruluş, 14 Mart 2019 tarihinde Kripto-Varlık Ticaret Platformları İçin Önerilen Sistem adı altında yeni bir bildiri yayınladılar. Bundan yalnızca birkaç gün önce yayınlanan bu raporun giriş kısmında şöyle bir cümle yer alıyor:

“Blockchain gibi DLT teknolojileri her ne kadar faydalı olsalar da şu ana dek yaşanan olaylar, kripto paraların diğer varlıklara kıyasla daha riskli olduklarını gösteriyorlar.”

Kanada’daki bu iki kuruluş tarafından hazırlanan yeni taslakların bir şekilde yasa haline gelmesi halinde yerel yatırımcılar için kısmen zor bir dönem başlayabilir. Çünkü bu taslağa göre kripto para yatırımcıları bu varlıkları açığa satamamalı, bu varlıklar üzerinden marjin ticaret yapamalılar:

“Manipülatif veya kandırmaya yönelik faaliyetlerin risklerini azaltmak için bu platformların açığa satış gibi hizmetler sunmamalarını öneriyoruz.”

Açığa satış ve marjin ticaret gibi iki önemli ticaret hizmetinin ortadan kaldırılması, kripto para yatırımcılarının yalnızca ve yalnızca spot ticaret yapabilecekleri anlamına gelir ki bu da yatırımcıların ellerindeki imkanları epey kısıtlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment