Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Citibank Kendi Dijital Parasını Geliştirmekten Vazgeçti

Uluslararası bir şirket olan Citibank, kendi kripto para programını oluşturma fikrinden vazgeçti. Şirket kendi kripto para projesini geliştirmektense SWIFT gibi mevcut ağlara geri dönmeyi planlıyor.

Günümüzdeki bankacılık sektörünün en büyük isimlerinden olan Citibank; tıpkı JP Morgan’ın yaptığı gibi kendi kripto para projesini geliştirmeyi planlıyordu. Ancak güncel açıklamalara baktığımızda bu planların rafa kaldırıldığını görüyoruz.

Şirketin “Citicoin” adıyla geliştireceği söylenen dijital para projesinin detayları aslında hiç yayınlanmamıştı. Ancak kripto para sektöründeki bazı isimler bu koinin JP Morgan tarafından JPM Coin adıyla geliştirilen dijital paraya benzer özellikler taşığıdını öne sürüyorlardı.

Citigroup’un Dublin’deki yenilik merkezinde geliştirdiği bu dijital para projesinin başlıca amacı, şirketin özellikle küresel çaptaki ödemeleri daha kolay ve verimli bir şekilde halledebilmesini sağlamaktı.

AMBCrypto tarafından yapılan habere göre Citigroup kendi dijital parasını oluşturmaktan vazgeçti ve bunun yerine SWIFT gibi zaten halihazırda çalışır durumda olan ağları kullanmanın daha verimli olacağı kanısına vardı.

Citigroup’un küresel yönetiminden sorumlu olan Gulru Atak, konu hakkında yaptığı açıklamalarda “mevcut finans sisteminin geliştirmenin” daha doğru olacağını vurguladı ve şirketin planının da tam olarak bu yönde olduğunu belirtti.

Citibank, kendi dijital para projesini bir kenara bıraktıktan sonra mevcut finans sistemini geliştirmek için çalışmaya başlayacak. Gulru Atak tarafından yapılan açıklamalara göre şirket özellikle SWIFT ağını olabildiğince verimli bir şekilde kullanmayı hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment