Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’daki Düzenleyici Kurumdan Binance Hakkında Açıklama

Kanada’nın Ontario eyaletindeki Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC), perşembe günü yayımladığı basın duyurusuyla Binance’in Ontario’daki menkul kıymet yasaları uyarınca bir sicil kaydının bulunmadığını duyurdu.

Binance’in, yerel düzeyde resmi bir kaydı olmadığı için Ontario’da ikamet eden şahıslara türev veya menkul kıymet işlemlerine yönelik hizmetler sunmak için faaliyet izni bulunmuyor.

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Binance bünyesindeki hiçbir gerçek veya tüzel kişinin Ontario’daki menkul kıymet yasalarına uygun bir kaydının olmadığı belirtildi.

Binance, bu hafta içerisinde Ontario’da ikamet eden kullanıcılarına bir açıklama gönderip“Kanadalı regülatörlerle sürdürülen olumlu iş birliğinin sonucunda, Ontario’daki kullanıcıların platformdaki hesaplarını 31 Aralık 2021 tarihine kadar kapatmalarına gerek kalmamıştır.” ifadesine yer vermişti.

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu, Binance’in bu açıklamasının ardından yaptığı açıklamada, “Binance, OSC yetkililerine Ontario’da ikamet edenlerin 31 Aralık 2021’den sonra platformda işlem yapamayacağı yönünde bir izlenim vermişti. Binance, OSC’yi konu hakkında bilgilendirmeden, bu niyetinden vazgeçti. Bu, kabul edilemez.” ifadelerine yer verdi.

Basında yer alan haberlere göre Binance, Ontario’daki düzenleyici kurumun yaptığı açıklamanın ardından şöyle bir paylaşımda bulundu:

“Maalesef bir yanlış anlaşılma oldu. Kanada Yatırım Sektörü Düzenleme Kuruluşu (IIROC) ve Alberta Menkul Kıymetler Komisyonu ile, Kanada genelinde kayıt yaptırma konusunda yürütülen görüşmelerin ardından bu haftanın başında, Ontario’daki kullanıcılarımızı hesaplarını 31 Aralık 2021’e kadar kapatmalarına gerek olmadığı yönünde bilgilendirdik. Ancak bu niyetimizi Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu ile doğrudan görüşmedik, ve bu şimdi düzeltmeye çalıştığımız bariz bir hataydı. Kullanıcılarımızı en yakın zamanda güncellemelerden haberdar edeceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!