Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’dan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) Dahil 4 Kripto Para Dışındaki Yatırımlara Kısıtlama

Kanada’nın yeni kripto para regülasyonlarına göre yatırımcıların Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) dışındaki kripto paralara yıllık 30 bin dolardan fazla yatırım yapılması engellendi.

Geçtiğimiz seneden bu yana kripto paralar hakkındaki yaptırımları ile gündeme gelen Kanada, bu beklenmedik kararlara bir yenisini ekledi. Kripto para regülasyonları çerçevesinde sunulan yeni kurallara göre yatırımcılar belirlenen kripto para birimlerine yılda 30 bin dolardan fazla yatırım yapamayacaklar. Yeni regülasyon kısıtlamalarında, söz konusu 30 bin dolarlık limitin her sene başında sıfırlanacağı ve yatırımcılar için yeni limitin açılacağı vurgulandı.

Kripto marketin en eskilerinden bazıları olan Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash‘in yıllık bazda gelen bu yatırım limitinden muaf tutulacağı belirtildi. Bunlar dışında kalan kripto paralara ise 30 bin dolarlık senelik yatırım limiti getirildi. Ayrıca bu limit sadece kripto para birimleriyle kalmadı ve Kanada sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerde kısıtlamalar kapsamına dahil edildi.

Ontario, Yukon, New Brunswick gibi kayda değer oranlarda nüfusun yaşadığı toplamda 9 farklı bölge bu kısıtlamalar dahilindeyken, Alberta, Quebec, Manitoba gibi bölgelere ise hiçbir kısıtlama uygulanmayacak.

Her ne kadar 30 bin dolarlık bir limit söz konusu olsa da, yatırımcılar alım satım yaparak portföylerinde değişiklikler yapabilecekler. Örnek olarak; 30 bin dolarlık X coin almış bir kullanıcı bu yatırımının 5 bin dolarlık kısmını satıp, yerine 5 bin dolarlık Y coin alma imkanına sahip olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!