Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanadalı Borsa Çalınan Bitcoinleri (BTC) İçin 50 Kişiyi Dava Etti: Aralarında Binance de Var

Kanadalı kirpto para borsası Coinberry, bir yazılım hatası sebebiyle para ödemeden 120 Bitcoin (BTC) çeken 50 kullanıcısına dava açtı.

Financial Post’un 8 Eylül tarihli haberine göre Kanadalı borsa Coinberry, 2020 yılında gerçekleştirdiği bir yazılım güncellemesi sonrasında para transfer işlemlerinde ciddi bir açık verdi. Meydana gelen yazılımsal hatayı suistimal eden 500’den fazla kullanıcı toplamda 120 Bitcoin’i zimmetlerine geçirdi. Coinberry, çalınan varlıklarını geri almak için aralarında ünlü kripto para borsası Binance‘in de bulunduğu 50’yi aşkın tarafı dava etti.

Coinberry, hatanın anlaşılması üzerine açıktan yararlanan 546 kişinin tamamıyla e-posta yoluyla iletişime geçti ve Bitcoinlerin iadesini istedi. Ayrıca Coinberry’den alınan bazı Bitcoinlerin Binance’e aktarıldığını gören borsa Binance ile de iletişime geçerek varlıkların dondurulmasını talep etti. Binance, Coinberry’nin isteğini yerine getirerek varlıkları dondurdu ancak yine de açıklanmayan bir nedenden dolayı davada sanık olarak yer alıyor.

Borsa, 120 Bitcoin’in 37 tanesini geri almayı başarabilmiş olmasına rağmen Binance’te bulunan 9,48 Bitcoin’de dahil toplamda 83 Bitcoin’e henüz ulaşamadı. Şirket açıktan yararlanan kişi sayısının 500’ün üzerinde olduğunu söylemesine rağmen davaya yalnızca zimmetine geçirilen varlıkların toplam değeri 5.000 dolardan fazla olan kullanıcılar dahil edildi. Dava edilmeyen kullanıcıların ise aldıkları toplam varlığın yaklaşık 20 Bitcoin değerinde olduğu öne sürülüyor. Coinberry’nin diğer kullanıcılar hakkında nasıl bir işlem uygulayacağı ise bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!