Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Varlık Yönetim Şirketi Brevan Howard 1 Milyar Dolarlık Kripto Yatırım Fonunu Kuruyor

Dünyanın en büyük kripto fonunu kuracak olan varlık yönetim şirketi Brevan Howard SEC’e iki yeni başvuruda bulundu.

Haziran ayında hakkında, 1 milyar dolarlık dijital varlık kurma planları olduğu bilgisi öne sürülen Brevan Howard, 7 Eylül tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı iki yeni başvuru ile tekrar ilgilerin odağında yer aldı.

Braven Howard’ın ilk başvurusu 1 Nisan’da arz edilişinden bu yana 184,2 milyon dolar toplayan Digital Asset Multi-Strategy Fund Ltd (Dijital Varlık Çoklu Strateji Fonu) adlı serbest fonunun tüzük değişimi ile ilgiliydi. Toplamda 4 yatırımcıdan oluşan fonun giriş limiti minimum 10 milyon dolar olarak belirtildi ve fonun üst limiti sınırsız olarak değiştirildi.

Şirketin ikinci başvurusu ise Brevan Howard Digital Asset Multi-Strategy Fund LP için oldu. Ocak ayında 3 milyon dolarla başlatılan fon, bilgilerini “Altı farklı yatırımcıdan gelen 29,7 milyon dolarlık varlığa sahip” olarak güncelledi.

Uzmanlar Brevan Howard’ın vergi mevzuatları ile ilgili ayarlamalar nedeniyle fonlarını iştirakler halinde kurduğunu nihayetinde bütün fonlarının toplamının muhtemelen 1 milyar doları aşacağını belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!