Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Faiz Artırım Kararını Açıkladı: 75 Baz Puan

Avrupa Merkez Bankası (ECB) enflasyonla mücadele politikaları kapsamında faizleri 75 baz puan arttırdı.

Avrupa Merkez Bankası 8 Eylül 2022 tarihinde yaptığı açıklamada, faizleri 75 baz puan arttırarak 1,25 seviyesine çekti. Covid-19 pandemisi sonrasında bozulan tedarik zincirleri ve sosyal yardımların neden olduğu yüksek enflasyon Avrupa’yı da dünyanın geri kalanı gibi etkisi altına aldı. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, geçtiğimiz toplantıda enflasyon ile mücadelenin öncelikli gündemlerinde yer aldığını belirtmişti. Ancak Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşın neden olduğu enerji ve buğday krizinin Avrupa’yı, ABD kadar kesin faiz artırımlarına gitmekten alıkoyduğu biliniyor.

Uzmanlar Avrupa’yı önümüzdeki 2 sene boyunca bir doğalgaz krizi beklediğini ve enerji harcamalarının yaklaşık 2 trilyon dolar artacağını belirterek Avrupa’nın sosyal yardım politikalarını tekrar devreye almaları gerekebileceğini bunun faiz politikalarının etkilerini sınırlandırabileceğini belirtiyor.

Kripto para analistleri, sosyal yardımların Covid-19 pandemisinde olduğu gibi kripto piyasalara akmasının mümkün olduğunu ancak bir enerji krizinin Avrupa merkezli madenciler açısından hiç iyi olmayacağını belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!