Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Başkanı Powell Kripto Paralar Hakkında Açıklamalarda Bulundu

FED başkanı Powell bugün katıldığı bir Bloomberg canlı yayınında kripto paralar ve stablecoinler hakkında açıklamalarda bulundu.

FED başkanı Powell 8 Eylül Perşembe günü Bloomberg canlı yayınında yaptığı konuşmada kripto para topluluğunu için önemli açıklamalarda bulundu. Bloomberg muhabirinin “Kripto paralar hakkında ne düşünüyorsunuz, hatırlarsınız seneler önce Yellen FED başkanlığı yaparken bir görevli arkasından ‘Bitcoin Satın Alın’ pankartı açmıştı. Şuan ki gelinen noktada sizin fikirleriniz nelerdir.” sorusuna karşılık Powell açıklamalarda bulundu.

Powell’ın konu hakkındaki açıklamaları ise şu şekilde oldu:

Arkasında yeterli desteği bulamayan kripto paralar, ödeme seçeneği olma konusunda fazla ilgi görmediler ve kamu yararı açısında fayda sağlayamadılar. Kripto paraların spekülatif olduğunu ve acilen düzenlenmesi gerektiği konusundaki görüşümü sürdürüyorum. Stablecoin’ler uygun şekilde düzenlenmesi durumunda ekonomik sistemde yer alabilir. Ancak bu konuda regülasyon çalışmalar ve kanunlar gerekiyor.

Konuşmasında kripto paraların yanı sıra gelecek dönem faiz kararları hakkında açıklamalarda bulunan Powell, gelecek 2 dönem için faiz artırımı yapmalarının mümkün olduğunu söyledi. Ayrıca Powell’ın konuşmasından saatler önce SEC Başkanı Gensler bir sektör konferansında yaptığı konuşmasında, CFTC’nin “güvensiz kripto” varlıkları denetleme ve düzenlemek için ihtiyaç duyduğu ölçüde daha fazla yetkiye sahip olması adına Kongre ile çalışmayı dört gözle beklediğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!