Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanadalı Mobil Ödeme Şirketi, Bitcoin’i Ödeme Yöntemi Olarak Kabul Etmeye Başladı

29 Kasım tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre, Kanada menşeli bir mobil ödeme platformu olan Glance Technologies Inc., ödeme metodu olarak lider kripto para birimi Bitcoin‘i de platformuna ekledi.

Firmanın yaptığı açıklamalara göre, ”Pay With Bitcoin” özelliği, kullanıcıların ”kendi kripto para birimi cüzdanlarını, Glance Pay hesapları ile ilişkilendirmelerini ve daha sonra Bitcoin ile Glance Doları almalarını” mümkün kılıyor. Platforma özel par birimi Glance’in sisteminin kabul ettiği dükkanlarda ve online mağazalarda bir şeyler almak ve ödeme yapmak için kullanılabiliyor.

Yapılan açıklamada vurgulanan noktalara bakılırsa, platformun tokenini ödemeler arasında Bitcoin ile bir köprü olarak kullanmak, yapılan işlemlerin ”ışık hızında olmasını” da mümkün kılacak.

Şirketin CEO’su Desmond Griffin ise, şirketin ödeme endüstrisinde yaşanan gelişmeleri devamlı takip edeceğini ve platformun ”en üst teknoloji ile donatıldığından” emin olacaklarını açıkladı.

Desmond daha sonra konu hakkında şunları dile getirdi:

”Pay With Bitcoin, Glance kullanıcılarının günlük hayatlarında kripto varlıkların değerini kullanabilmelerini mümkün kılacak ve tüccarlar için ise yeni ve son teknoloji ödemelerin önünü açacak.”

Bunun yanı sıra Kanada menşeli başka bir firma olan Birks Group isimli mücevher üreticisi ise, geçtiğimiz tarihlerde Bitcoin ile ödeme alacağını duyurmuştu. Önde gelen mücevher firması söz konusu ödemeleri BitPay platformunun yardımı ile kabul edebilecek.

Bitcoin ödemeleri sadece Kanada içerisinde değil, dünyanın dört bir yanında büyümeye devam ediyor ve Ohio da ABD içerisinde kripto para birimleri ile vergi kabul eden ilk eyalet oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment