Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Satoshi Geri Mi Döndü? Nakamoto’nun P2P Profili Yeni Bir Gönderi Paylaştı ve Arkadaşlık İsteğini Kabul Etti!

Bitcoin‘in ve dolaylı yoldan bütün kripto para birimlerinin yaratıcısı olarak görülen Satoshi Nakamoto’nun kar amacı gütmeyen bir küresel ağ olan P2P Foundation üzerindeki profili, 29 Kasım tarihinde yeni bir gönderi paylaştı ve bir kişi ile arkadaş oldu.

Hesap hala Nakamoto’nun eski e-mail adresi [email protected] ile ilişkili gözükürken, – aynı adres 2009 yılında P2P platformuna Bitcoin’in ile ilgili ilk belgeleri yükleyen adresti – söz konusu mail adresi Satoshi’nin 2010 yılında bütün takip edilebilir platformlardan kaybolmasından dört yıl sonra, 2014 yılının Kasım ayında hacklenmişti.

Dün Satoshi tarafından yapılan güncellemede, tırnak işaretleri içerisinde tek bir ifade paylaşıldı: ”nour.” Söz konusu kelimenin anlamını çözmek tam olarak mümkün olmasa da, Google aramalardaki en çok arananlardan çıkan  urbandictionary.com‘un aktardığı bilgiye göre, şu anlama gelmekte:

”Tanışabileceğiniz en sevecen, en ilgili ve en aşk dolu insan. Aşırı akıllı, komik ve hassas. Biraz kayıp, hayatta hala ne istediğini ve buna nasıl ulaşacağını arıyor. İnatçı ve diğer insanların tavsiyelerini dinlemeyi tercih etmiyor. Güldüğünde, sahip olduğunuz bütün problemleri unutmanızı sağlıyor, onun sarılışı daha önce hiç hissetmediğiniz ve bir daha da hissetmeyeceğiniz bir güvence verecek.”

Bunun yanı sıra ‘nour’ kelimesinin Arap alfabesi ile yazımına denk gelen “نور” ise, ”ışık” anlamına gelirken, eski İbranice’de (נור) ”ışık” veya ”ateş” anlamına geliyor. Bunun yanı sıra Satoshi’nin profilinin Wagner Tamanaha isimli bir kişi ile arkadaş olduğu da görülmekt ve Tamanaha bunu kendi Twitter profilinden de paylaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment