Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanadalı TMX Group, İlk Kripto Para Vadeli İşlem Ürününü Piyasaya Sürmeyi Planlıyor

Kanada’nın en büyük borsa operatörü olan TMX Group, ilk kripto para vadeli işlem ürününü piyasaya sürmeyi planlıyor.

TMX Group CEO’su John McKenzie, 8 Şubat tarihinde Reuters‘e verdiği bir röportajda kurumsal yatırımcıların nispeten yeni varlık sınıfı olan kriptoda alım-satım risklerini dengeleme isteğine yanıt olarak ilk kripto para vadeli işlem ürününü piyasaya sürmeyi planladıklarını söyledi.

Halihazırda Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda listelenen 17 kripto para borsa yatırım fonu (ETF) bulunan şirket, yeni ürünü bu yıl içerisinde Montreal Borsası‘nda piyasaya sürmeyi düşünüyor.

TMX Group CEO’su John McKenzie;

Daha fazla kurumsal yatırımcı portföylerinde, ETF’lerde ya da müşterileri için daha fazla kripto varlığı elinde bulunduruyor. Kriptoda çok fazla volatilite var, bu yüzden bu riski nasıl yöneteceklerine bakıyorlar.

dedi.

TMX’in vadeli işlem ürününü başka herhangi bir teklife göre modellemediğini ancak vadeli işlem ürünleriyle ilgili mevcut düzenlemelerin bunu kapsaması gerektiğini söyleyen McKenzie, şirketin yeni ürünü bireysel yatırımcılara sunmak için herhangi bir planı olmadığını belirtti.

Kanada’lı yatırımcıların ve firmaların kriptoya artan ilgisine bir yanıt olarak yeni ürün piyasaya süren TMX‘in yanı sıra hafta başında bağımsız denetim şirketi KPMG’nin Kanada’daki kolu da bilançosuna Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) eklediğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!