Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of Amerika: Bitcoin Hala Bir “Risk Varlığı” Olarak İşlem Görüyor

ABD’nin en büyük bankalarından Bank of Amerika (BofA), bitcoin’in (BTC) değer saklama aracı olarak ya da enflasyondan korunmak için kullanılan bir varlık olmaktan daha çok bir risk varlığı olarak işlem gördüğünü söyledi

Bank of Amerika, 8 Şubat tarihli bir araştırma notunda sahip olduğu 21 milyonluk maksimum arzının onu enflasyondan korunmak veya değer saklama aracı olarak kusursuz bir varlık haline getirebileceğini belirttiği bitcoin’in (BTC), temmuz ayından bu yana giderek artan bir şekilde bir risk varlığı olarak işlem gördüğünü söyledi.

Alkesh Shah liderliğindeki analistler notta, bitcoin ile S&P 500 hisse senedi endeksi ve bitcoin ile Nasdaq 100 endeksi arasındaki korelasyonların 31 Ocak tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan %99,73‘e ulaştığını belirtti. Banka, bitcoin ile altın arasındaki korelasyonun ise geçen yıl haziran ayından bu yana neredeyse sıfıra yakın seyrettiğini söyledi.

Notta, 2013 yılında en yüksek seviyelerde olan bitcoin’in volatilitesinde o zamandan bu yana azalma yaşandığına ancak şu anda volatilitesinin hala S&P 500, Nasdaq 100 ve altına göre yüksek seviyelerde olduğuna yer verildi.

Notta ayrıca bitcoin’in volatil fiyat hareketlerini nedeniyle gelişmiş ülkelerdeki yatırımcılar tarafından enflasyon riskinden korunma aracı olarak benimsenme olasılığının düşük olduğu ancak enflasyonist ortamlarda yaşayan bireylerin bitcoin’i bir enflasyon koruması olarak görebileceği belirtildi.

BofA, bitcoin gibi deflasyonist dijital varlıkların volatilitesi azalana  kadar kripto para birimlerinin risk varlığı sınıfında işlem görmesini bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!