Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’a Göre Bitcoin’in Makul Değeri 38.000 Dolar

Bitcoin şubat ayının başından beri toparlanma yaşarken JPMorgan analistleri, bitcoin’in “makul değerinin” 38.000 dolar olması gerektiğini yineledi.

Koin bülteni ekibinin 29 Ocak tarihli haberde yer verdiği içerikle aynı açıklamaları tekrarlayan ABD yatırım bankası JPMorgan, bitcoin doğası gereği sahip olduğu volatilitenin daha fazla kurumsal şirketin varlığı benimsemesini engelleneceğini ve bitcoin için bir önceki tahminleri olan 150.000 dolarlık fiyatın olası gözükmediğini söylemişti.

 

Ayrıca 29 Ocak tarihli haberde analistler:

Bu yıl bitcoin’in altına olan volatilite oranının yaklaşık yarı yarıya düşeceğine dair bir önceki tahminimiz gerçekçi gözükmüyor. Şu anda altına oranla dört kat daha fazla volatiliteye sahip bitcoin için gerçeğe uygun vereceğimiz değer önceki tahminimiz olan 150.000 doların dörtte biri ya da 38.000 dolar olacaktır.

demişti.

Bloomberg’in 8 Şubat tarihli haberine göre, Nikolaos Panigirtzoglou tarafından yönetilen JPMorgan analistleri, Bitcoin’in gerçeğe uygun değerinin 50 bin dolara kadar yükselebileceğini öne sürdü. Uzun vadeli hedefini ise geçen yıl düşündüğü 146 bin dolardan 150 bin dolara çıkardığını söyledi.

Analistler, geçen yılın kasım ayında yayınladığı başka bir raporda ise o dönemde 63 bin dolar civarında olan bitcoin’in gerçeğe uygun değerini 35 bin dolar olarak düşündüklerini söylemişti.

CoinGecko’dan alınan verilere göre, bitcoin fiyatı JPMorgan tarafından düşünülen “gerçeğe uygun” değerinden yaklaşık %14,5 fazla olarak 43.600 dolar civarında işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!