Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’nın Dev Kuyumcusu Bitcoin ile Mücevher Satmaya Başladı

Kanada‘nın en köklü kuyumcu zincirlerinden biri olan Birks Group, mücevher satışlarında Bitcoin’i kabul etmeye başladı.

Kuyumcuda Bitcoin

Kanada’nın önde gelen kuyumcularından Birks Group, geçtiğimiz gün bir duyuru yayınlayarak BitPay ile işbirliği yapmaya başladığını açıkladı.

ABD merkezli bir şirket olan BitPay, esnafların Bitcoin ile ödeme kabul etmesini büyük oranda kolaylaştırıyor. Birks Group, BitPay ile yaptığı işbirliği doğrultusunda artık Bitcoin’i bir ödeme aracı olarak değerlendiriyor.

Ülke genelinde birkaç farklı dükkanı bulunan Bilks Group, an itibariyle sekiz farklı şubesinde Bitcoin’i kabul ediyor. Toplamda 26 farklı şubesi bulunan Bilks Group’un Vancouver Batı Hastings, Brinkhaus Calgary, Fairview Mall, Bloor, Yorkdale, Montreal ve Calgary şubelerinden Bitcoin ile alışveriş yapmak mümkün.

Birbirinden lüks mücevherlerin bulunduğu Bilks Group şubelerindeki Rolex, Bulgari, Cartier, Breitling marka ürünler kripto para ile satın alınabiliyor. Şirket, yayınladığı basın duyurusunda Vancouver’da açtığı yeni şubenin da yakın gelecekte Bitcoin kabul etmeye başlayacağını vurguladı.

Kanada’nın önde gelen kuyumcularından olan Bilks Group, adını Dünya genelinde de duyurmayı hedefliyor. Şirketin CEO’su Jean Christophe Bedos, konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Dünya genelinde büyümeye devam eden bir şirket olarak BitPay’in gelişmiş teknolojilerinden faydalanacağız ve bunun müşterilerimize büyük faydalar sağlayacağına inanıyoruz.”

Şirket, yaptığı açıklamada bu işbirliğinin BitPay için de oldukça önemli olduğunu belirtiyor. Çünkü BitPay bu anlaşma sayesinde Kanada’da büyük çaplı bir ortak edinmiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment