Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Larry Cermak: Binance Tether ‘Bağımlılığını’ Azaltmaya Çalışıyor

Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, 27 Kasım tarihinde yaptığı bir basın duyurusunda, platformundaki Tether (USDT) piyasasını, toplu bir stabil koin piyasası olarak adlandırma kararı aldığını açıklamıştıUSDⓈ olarak adlandırdığı bu toplu piyasada sadece bir tek bir stabil koin temsil edilmiyor, bunun yerine piyasa içerisindeki bütün stabil koinler tek bir kategoride toplanmış oluyor.

Binance’in söz konusu duyuru öncesi PAX ve TrueUSD (TUSD) stabil koinlerini platformuna eklemesi ve Circle‘ın ABD doları endeksli USD Coin adlı stabil koinini de ekleyeceğini duyurması bir araya geldiğinde, borsanın bir şeylerin peşinde olduğunu düşünmek mümkün.

TheBlock kaynağında kripto para analisti olarak çalışan ünlü isim Larry Cermak, geçtiğimiz günlerde Binance tarafından yapılan stabil koin hamlesini yorumladı.

Larry attığı tweet ile, Binance’in aslında bir stabil koin sepeti oluşturmadığını üstüne basa basa vurguladı ve orijinal gönderinin insanlar tarafından yanlış anlaşıldığını, Binance’in sadece Tether’e olan ‘bağımlılığı’ azaltmak için böyle bir hamleye giriştiğini ifade etti. Tether özellikle geçtiğimiz tarihlerde yaşadığı denetim ve spekülasyon sorunu ile, bir çok yatırımcıyı ve kripto para borsasını korkutmuş, değeri de uzunca bir süre 1 doların ciddi şekilde altında kalmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment