Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçreli Gıda Üreticisi, Ton Balığı Ürünlerinin Takibi İçin ETH Tabanlı Blockchain Hizmetini Kullanacak

28 Kasım tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre, İsviçreli bir gıda üreticisi, balık ve deniz ürünlerinin takibi için Avrupa içerisinden Ethereum blockchain ağını kullanan ilk firma oldu.

1923 yılından beri hizmet veren Gustav Gerig AG isimli firma, müşterilerinin kullandıkları ton balığı ürünlerinin kökenini araştırması için blockchain teknolojisini kullanabilmesi açısından, küresel bir ton balığı pazarlama şirketi olan Pacifical c.v ile ortaklık imzaladı. Üretimden çıkan konserveler bundan sonra müşterilerin taratabilecekleri ve üretim tarihi, ton balığı tipi ve ne tür bir botla yakalandığı gibi bilgileri görebilecekleri QR kodları ile müşteriye sunulacak.

Ortaklıkta blockchain uygulaması kısmı ise, Ethereum‘un kurucu ortağı Joseph Lubin tarafından yönetilen startup firması ConsenSys ile çalışan Tayland tabanlı bir blockchain hizmet sağlayıcısı Atato firması tarafından üstlenilmekte.  ConsenSys özellikle 2018 yılında blockchain konusunda çok fazla girişim yaptı ve adından sıklıkla söz ettirmeye başladı. Ethereum’un en önemli isimlerinden birisi olarak görülen Joseph Lubin’in etkisi de tabii ki burada yadsınamaz bir öneme sahip.

Blockchain teknolojisi sigortadan, taşımacılığa, oylama sistemlerinden tedarik zinciri takibine kadar bir çok alanda kullanılmakta. Ancak Blockchain teknolojisinin şüphesiz en çok kullanıldığı alanlardan birisi ise, ilk üretim veya çıkış yerinin çok önemli olduğu gıda sektörü. Walmart gibi ABD devi bir firma da geçtiğimiz tarihlerde Blockchain tabanlı gıda odaklı tedarik zinciri sistemlerine geçiş yapmış ve ciddi anlamda ses getirmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment